Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega motor |
|
<< Předchozí téma | Další téma >> |
nezhasne kontrolka zhaveni a motoru |
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
|
Autor | Příspěvek | ||
host |
| ||
Host | ahoj mam omegu 2.5TD vse normalne fungovalo az do vcerejska,chtel jsem nastartovat,ale nezhasne kontrolka zhaveni a motoru stale sviti trochu slabeji nez normalne.pokud zkousim startovat nechytne.nevi nekdo v cem by mohl byt problem?diky | ||
| |||
JOB |
| ||
![]() ![]() Uživatel #447 Registrován: Tuesday 01 November 2005 - 20:31:16Příspěvků: 3695 | Tak jestli svítí kontrolka motoru tak nejjednoduší cesta je vyblikání kódu závad případně vyčtení na diagnostice. Bohužel tenhle motor má už čerpadlo a vlastně všechno řízeno řídící jednotkou a tak je diagnostika nejrychlejší řešení. Dnes už má diagnostiku každej slušnej servis. Pozor ! - Občas trochu kecam !!(a) Opel Omega C Caravan X25TD - manual 01´ Fiat Scudo 1,9 D 96´ ARO M-461 76´ | ||
| |||
host |
| ||
Host | zkousel jsem vyblikat kody zavad.vse bez zavad tak vubec netusim. | ||
| |||
JOB |
| ||
![]() ![]() Uživatel #447 Registrován: Tuesday 01 November 2005 - 20:31:16Příspěvků: 3695 | zkus na půl hoďky odpojit baterii, možná to zabere ale moc si od toho neslibuj. ![]() Pozor ! - Občas trochu kecam !!(a) Opel Omega C Caravan X25TD - manual 01´ Fiat Scudo 1,9 D 96´ ARO M-461 76´ | ||
| |||
Yper |
| ||
![]() ![]() Uživatel #251 Registrován: Tuesday 14 September 2004 - 10:28:45Příspěvků: 3550 | Osobně moc 2,5TD motor neznám, ale neměl by v tom být oproti jiným motorům až takový rozdíl. Tím chci říci, že jednotka žhavení je samostatný člen, který se bude nacházet někde v motorovém prostoru v černé plastové krabičce. Uvnitř je pak hliníkový monoblok se žebrováním - chlazení. To je ona. Současně je tam i spousta vysokoproudových pojistek. Zkontroloval bych, zda tan není něco v nepořádku a zda jsou všechny pojistky funkční. Předně bych tedy udělal také to, co popisuje JOB. Odpojil bych baterii na několik minut, aby došlo k resetu načtených chyb v ŘJ motoru. Zkontroloval bych všechna elektrická vedení v této krabičce a vedoucí do ní. Také bych před jeden finkční žhavič namontoval žárovku a pokud se rozsvítí před startování a během něj a i krátce po něm, tak proud na žhaviče jde. Pokud bude závada i po resetu a kontrole pojostek a konektorů přetrvávat, tak bych zajel na nejbližší vrakoviště a vysvětlil jím svou závadu a požádal je, zda nemají k prodeji náhradní jednotku žhavení za slušný peníz, kdy nejprve bych si ji vyzkoušel na svém autě - jde z krabičky vyjmout a konektory rozpojit - samo že v přítomnosti prodávajícího. Pokud se pak už závada neprojeví, kontrolka nebude dál svítit, tak vím kde je chyba a vstoupím do jednání o ceně. Bohužel jednotka žhavení, tak jak jsem se na ni díval, opravit asi určitě nejde. Dodge Caliber 2.0 CRD SXT Opel, ten má dnes už každý Sopel!! ![]() Yamaha 1100 - Virago Konečně pořádnej krouťák a né jako línej Opel ![]() BMW K1200 LT - auto na dvou kolech ![]() | ||
| |||
host |
| ||
Host | ahoj dekuji za rady.tak dnes rano jsem zkusil nastartovat a vse bez problemu,ale jen na 5 minut pam auto chciplo rozsvitily se kontrolky zhaveni a motoru a to bylo vse uz jsem nenastartoval tak fakt nevim.Nevi nekdo kde bych nasel tu jednotku zhaveni?je mozne,aby spatna jednotka zhaveni takhle vypla motor?nebo bude problem nekde jinde?diky moc za rady | ||
| |||
Yper |
| ||
![]() ![]() Uživatel #251 Registrován: Tuesday 14 September 2004 - 10:28:45Příspěvků: 3550 | Abych pravdu řekl, tak takovýhle problém zde řešíme za dobu mého členství poprvé (4 roky) Porucha žhavení je signalizována kontrolkou poruchy motoru, ale už nikoliv tak, že se rozsvítí i samo žhavení a trvale svítí a následně pak nejde nastartovat a nebo dokonce že motor zdechne. __; Jak jsem psal předtím, zajeď na nejbližší vrakoviště zkus jednotku žhavení vyměnit - na zkoušku - tedy pokud Ti to auto dovolí. Podívej se do tohoto vlákna:http://www.opelclubrenbau.cz/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?94042 Je tam obrázek motoru s popisem viditelných součástek, kdy jedna z nich je i krabička, v níž je uložena jednotka žhavení - hledej pak něco podobného ve svém autě. Dodge Caliber 2.0 CRD SXT Opel, ten má dnes už každý Sopel!! ![]() Yamaha 1100 - Virago Konečně pořádnej krouťák a né jako línej Opel ![]() BMW K1200 LT - auto na dvou kolech ![]() | ||
| |||
VGT |
| ||
Host | Oprava odkazu od Ypera Odkaz a k tomu ještě Odkaz Relé žhavení je to z Malaysie - růžovoučké 0 281 003 011. Cena nového do 1500,-Kč | ||
| |||
Yper |
| ||
![]() ![]() Uživatel #251 Registrován: Tuesday 14 September 2004 - 10:28:45Příspěvků: 3550 | Jo Václave, díky moc za opravu. Plesknul jsem to tam a už jsem neměl čas zkontrolovat, zda to zafungovalo. Díky Vašku. ![]() Dodge Caliber 2.0 CRD SXT Opel, ten má dnes už každý Sopel!! ![]() Yamaha 1100 - Virago Konečně pořádnej krouťák a né jako línej Opel ![]() BMW K1200 LT - auto na dvou kolech ![]() | ||
| |||
awfawfawfasfaw |
| ||
Host | VGT napsal ... Oprava odkazu od Ypera Odkaz a k tomu ještě Odkaz Relé žhavení je to z Malaysie - růžovoučké 0 281 003 011. Cena nového do 1500,-Kč | ||
| |||