• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA

<< Předchozí téma | Další téma >>
Vectra B X18xe1 chcípá motor
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Vektraftopu
Tuesday 03 June 2025 - 15:21:13 Citovat
Uživatel #5375
Ahojte, nenašel jsem tady nikde na fóru přesně můj problém.
Jedná se o motor X18XE1 1.8 benzín. Rok výroby 2000. Při dojíždění do křižovatky, či dobržďování k překážce a vyřazení do neutrálu se motor udusí a rozsvítí se kontrolky, jako při pootočení klíčku, vypnou se posilovače řízení a brzd. EGR nový - zaslapený, váha vzduchu odpojená. Vyzkouším ještě přehodit škrtící klapku, kdyby to náhodou dělal krokový motorek. Popřípadě lambda sonda. Ale nic jiného mě nenapadá. ŘJ motoru by měla být taky cajk, ta je druhá. Svíčky, zapalovací lišta - nová. Diagnostika nic světabornýho nepíše - jen tu váhu, ale ta je odpojena z jiné příčiny, už několik měsíců, která s tím DOUFÁM nemá co dočinění a pak diagnostika ještě píše lamdasondu. Děje se to nezávisle na teplotě motoru, ať je studený, nebo zahřátý. Následně motor lze ihned nastartovat. Kdyby měl někdo nějaký rady, tak sem s nimi.
Vektraftopu
Wednesday 04 June 2025 - 11:35:20 Citovat
Uživatel #5375
Poznatek : Tankuju obvykle 95, třeba na molce. Nyní jsem natankoval 100 na benzině a zdá se to být lepší, momentálně to nechcípá, každopádně se to při dojízdění a brždění dusí kolem 500 otáček a méně. Ale jak kdy, někdy dobržďuji a motor nedá znát dušení - otáčkoměr ukazuje 800-1000 otáček.
Vektraftopu
Thursday 12 June 2025 - 08:42:35 Citovat
Uživatel #5375
Další komentář, co mohu přidat k tomuto vláknu je:
Vyměnil jsem škrtící klapku za novou, abych eliminoval, že to způsobuje krokový motorek, co tu hromada lidí píše - žádná změna. Zkusil jsem vyměnit selenoid na odvětrávání palivové nádrže, co je umístěn na vzduchovým boxu - žádná změna. Do auta jsem nalil tec2000 benzin a natankoval 100oktan. Nezdá se mi ale, že by to bylo palivem a přisávání falešného vzduchu jsem také neobjevil.

Rychlá odpověď:

Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.2164 sec,0.1571 z toho dotazů.