• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: vectra tuning
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
sportovy filter
Přejít na stranu  1 [2]
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
JardaB
Tuesday 28 February 2006 - 22:12:24 Citovat
Uživatel #365
Registrován: Monday 02 May 2005 - 22:27:36
Příspěvků: 4020
No nevim, nafta ma turbo, tam se na nejaky odpor v sani nehledi, je tam trubek jak v Temeline To spis kdyz uz to predelavat, tak z nejakyho vetsiho benzinu, 2 filtry do jednoho sani atp.
A nekde jsem postrehnul, ze ten sportovni filtr nacucany olejem je primo balzam pro vahu vzduchu, ktera se pak brzo vymeni za novou a jede to o dost lip

Twingo II, 43 kW, pro takove to jezdeni kolem komina
Opel Mokka 1.7 CDTI, firemni pracant
Renault Megane Cabrio 2.0 IDE, mazlik
Fikus 1.6Ti
Anonymní
Tuesday 28 February 2006 - 22:49:18 Citovat
Host
sportovni filtr nacucany olejem je primo balzam pro vahu vzduchu,
,,,,,
Neam skusenosti s mnoha Km ale mel jsem v BMW K&N vlosku filtru najel jsem cca 30tis. km a ok. To jsem mel predtim pretesny krousky, vymenene vahadla, hydrostely, tesneni ventilu. Po konzultaci s clovekem co jezdi amaterseke Relly, rek ze muzu dat K&N vlosku. Mam jej aj v motorce po 10tis Km jej vycistim, nakonzervuji olejem a .... usetrim. Najezdim 10tis. rocne, takze pripadne opotrebeni motoru nevnimam.
qpc
Wednesday 01 March 2006 - 17:50:03 Citovat
když Bůh škádlil peklo,vymyslel i500
Uživatel #255
Registrován: Monday 20 September 2004 - 16:39:01
Příspěvků: 5329
sportovní filtr k tomuhle motoru je naprosto zbytečná zležitost,neboli škoda peněz..

Odkaz Astra-H OPC

Odkaz i500.html

Na peklo se zvoní tlačítkem "SPORT".

Hra na honěnou vubec nedáva smysl. Když máš babu, tak přece nehoníš.....


Bad.Man
Thursday 02 March 2006 - 08:43:22 Citovat
Host
2 spodli: Jakoukoliv přepážku tam dáš tak to stejně bude přisávat horkej vzduch .... nikdy to neutěsníš....

2 qpc: já bych to rozšířil primárně na všechny motory .... a upřesnil bych to tak, že pokud uděláš úpravy sání, motoru a výfuku tak potom už jen jako takovej doplněk by se možná mohl hodit tenhle filtr .... i když snažil bych se najít jiný řešení .... BTW nevim jestli to zavinil tenhle filtr ale když jsem ho měl na C20XE tak mi šel olej ze sání z5 směrem k filtru a ten byl zevnitř dost zanešenej.... nebo ne přímo samotnej olej ale takovej ten humus co se tam nasbírá.... s papírovym jsem tohle nepozoroval....
Václav GT
Thursday 02 March 2006 - 11:40:27 Citovat
Host
Účelem "sportovního sání" je dostat do motoru co nejvíce vzduchu. Toho se dá dosáhnout zmenšením odporů v sání. Jedním ze způsobů je namontování filtru s nižším odporem vložky (zhorší se tím ovšem filtrovací schopnost). Se sníženou filtrací dochází i k vyššímu opotřebení motoru (viz též Badmanovo znečišťování sacího traktu). Aby se částečně zlepšila filtrovací schopnost vložky, navlhčují se některé typy olejem. Olej se při sání dostává do váhy vzduchu a ta nám může udělat pá-pá. Navíc tu vyvstává problém tepelného odstínění nového sání. Pokud se to nepodaří a motor nasává horký vzduch, může ti úprava i ubrat na výkonu motoru. Tato verze se používá např. u dragsterů, kde je vložka mimo prostor motoru (nad kapotou) a kde houby záleží na životnosti motoru.
Druhým způsobem je zvětšit plochu vložky sání (namontovat další filtr sání - paralelně, pochopitelně). Životnost nezhoršíš, pořádně si zatuníš (o to asi jde především, ne? Zlepšení nastalé touto úpravou nebude úměrné vynaložené námaze) a ještě to vyjde zřejmě levněji ...
(nic objevného tady nepíšu, naprosto všechno napsali již chlapi přede mnou, jen jsem se to snažil vše slisovat do jednoho příspěvku).
Pro zajímavost - koukni na sací potrubí na motory X16XEL, to by možná pomohlo (tomu nárůstu výkonu tedy moc nevěřím - leda tak ve spojení s jinými úpravami na motoru a výfuku)
Odkaz

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  1 [2]  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1395 sec,0.1079 z toho dotazů.