• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra exteriér
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
serizeni svetel
Přejít na stranu  [1] 2 3
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
mav
Monday 07 November 2005 - 18:14:41 Citovat
Host
mozna jsem trouba,ale nevite nekdo ,jestli se daji seridit zvlast dalkove svetla a zvlast potkavaci?mam VB 97.svetla bez xenonu,serizena v servisu.potkavacky sviti dobre,ale dalkove jdou do zeme.v knize jsou popsany dva stavici srouby-vyskovy a stranovy,temi jsem seridil potkavaci svetla,ale s dalkovyma se nemuzu domluvit.dik za radu.




prtka
Monday 07 November 2005 - 19:02:08 Citovat
Host
seřizujou se jenom potkávací a dálkové svítí podle paraboly..nemáš blbě nasazenou žárovku a jakou tam máš tu žárovku..myslím v dálkových
mav
Monday 07 November 2005 - 19:09:05 Citovat
Host
mam tam H1 55W.vyzkousel jsem jich nekolik a je to porad stejne.doporucte nejake lepsi.
Pechy
Monday 07 November 2005 - 22:00:46 Citovat
Host
neporadite prosím jak na ty potkávačky?? mě se zdá ,že mi svítěj moc blízko před auto, ve srovnání se služebním piskupem feliciackym.
dik _s103
Jirka
Tuesday 08 November 2005 - 08:39:32 Citovat
Host
Tak přesně stejný problém mě trápí taky. Potkávačky jsem si seřídil tak, aby to bylo "tak akorát" a neblikali na mě protijedoucí řidiči. No a přitom mám problém, že dálkové svítí také ne moc daleko před auto. Žárovka správná, její usazení jsem kontroloval, špatně by tam snad ani dát nešla, protože tam jsou takové čudlíky, do kterých zapadne. Nevím jestli to nemůže souviset s tím, že mi nejde naklápění světel - respektive světla se pohnou jenom trošičku. No a k tomu seřízení potkávaček - u světel jsou dva velké bílé plastové šrouby na velké imbusy - jeden je za světlem a jeden je vedle světla - tak ty jsou na seřízení tlumených světel.
Václav GT
Tuesday 08 November 2005 - 09:09:11 Citovat
Host
2 Jirka: jak jsi stanovil seřízení potkávaček "tak akorát". Popiš to blíže, prosím.
Jirka
Tuesday 08 November 2005 - 09:26:01 Citovat
Host
Vždy jedno světlo zakrýt a druhé seřizovat. No a potom nastavit rozhraní světla a tmy na silnici ve vhodné vzdálenosti (například podle jiného auta). Seřídit jak vzdálenost "dosvitu", tak směr svícení (bod kde se láme hrana osvětlené plochy z rovné na šikmo do předu - tak nějak kulturně, aby to nešajnovalo do zpětných zrcátek a proti. Vím asi to není to pravé ořechové, ale zatím s tím jezdím a jak říkám, nikdo na mě nebliká. No a když to srovnám s jiným autem, tak se mi to zdá podobné. Mluvím tedy o tlumených světlech! Ty dálkáče právě dost štvou - silnice před autem je dost přesvícená a do dálky nevidím.
Václav GT
Tuesday 08 November 2005 - 10:09:17 Citovat
Host
2 Jirka: jo, dobrý. Já tě jen zkoušel. Princip je v pořádku. Otázkou zůstává to výškové nastavení. Kdysi ve vyhlášce o silničním provozu bylo předepsáno, že tlumená světla mají osvětlovat vozovku před vozem ve vzdálenosti 25 až 105 metrů. To byla nejlepší technická specifikace, která se dnes již bohužel nepoužívá. Těch 25 metrů samozřejmě bylo dobré tak pro traktory (pro vozidla jedoucí pomalu) . Já jsem světla nastavoval tak na 90 metrů, na cestě dlouhé 1500 km mě problikli tři protijedoucí (což mě připadá OK). Někdy se setkávám (např.na vozech některých svých kamarádů) s tím, že jim světla svítí třeba jen na 40 metrů, pro protijedoucí je to dobré, ale oni sami potom ani na dálková moc nevidí. Na silnici naopak potkávám mnoho aut, kterým svítí světla moc vysoko.Takže neseřizovat sklopení ani moc, ani málo, všechno má své. (A prohlášení servisu či STK, že je to "v normě"= - tam už dávno nepracují odborníci, teď výhradně byznysmeni či zaměstnanci /co nejlevnější/ byznysmenů). Navíc ta norma (pro STK) je i dnes vskutku značně široká.
Jason
Tuesday 08 November 2005 - 10:17:32 Citovat
Host
Postav se na rovině, proti zdi (5metrů).
Změř si na autě výšku žárovky od země (do středu) a na zdi by to mělo svítit o 6 cm níž v tom rohraní proti tomu co jsi naměřil.
Jirka
Tuesday 08 November 2005 - 10:34:01 Citovat
Host
Jenom na dokreslení situace jak pracují na STK - když jsem auto koupil, bylo ťuklé na předek a kámoš mi to dělal v hrozném spěchu. Pak jsem jel na STK a uvědomil jsem si, že nemám seřízená světla. Rychle jsem to trošku sklopil tak, abych byl sichr v normě a nikdo neměl kecy. Tam jsem technika poprosil, ať se na to podívá pořádně a zahrál jsem blba, že to špatně svítí. No a on před to přitáhnul tu mašinku na zkoušení a řekl že to je v pořádku. No myslel jsem si něco o vol..ch, nekomplikoval si technickou a odjel. Ale teď v zimě mě to začíná štvát, tak to udělám jak říkáš. Pokusím se to změřit (i podle Jasona) a případně budu pomalu zdvíhat, až mě začnou problikávat, pak trošku slevím a bude to. Metoda pomož si jak umíš, haha.

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  [1] 2 3  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1999 sec,0.1452 z toho dotazů.