• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Desinfekce klimy - postup VeBe ~99
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Toto téma je zamčeno
Autor Příspěvek
fist
Tuesday 10 August 2004 - 15:49:42
Host
Kdybyste nekdo nekdy hledal postup, tak priblizim moji desinfekci klimy. V servisu to stoji 1500, u nejakeho soukromnika 500 a ja si to udelal za 240.

Postup pri desinfekci klimy a me vlastni postrehy.

Potreba: Krizovy sroubovak vetsi velikosti, klic velikosti 7, 8, 10, 13 a 24 nejlepe patkove, trocha sikovnosti a desinfekcni penu. Ja ji koupil v mototechne se strikaci hadickou za 240.

1) zvednete haubnu a sundejte tesnici pryz od okna cca 20cm po cele sirce auta.
2) Sundejte kryty matek na steracich, pak sundejte 13 klicem matky a sterace, klicem 24 plastove matky drzici plastovy kryt.
3) Sundejte plastovy kryt pod oknem, je drzeny gumou co ste sundali, tesnenim okna a onema dvema plastovymi '24 matkami. Az to budete davat dohromady pozor na dotahovaci moment.
4) Odsroubujte 3 srouby '8 drzici cely mechanismus steracu. Nezapomente odpojit konektor.
5) Sundejte pylovy filtr a vysavacem odstrante veskere listi kolem, jak budete sundavat vnitrek, byla by skoda kdyby se tam dostal bordel.
6) Ted je zapotrebi odstranit plastovy drzak filtru. Odpojte hadicku vlevo z obou stran, me z toho vyfucelo trochu pary, ale jenom trosku, tak se neleknete. Pak '10 klicem sundejte dole dve plastove matky a nahore '8 2 kovove srouby. Krizovym sroubovakem odsroubujte strojek umisteny vlevo na tom plastu co sundavate a plast vytahnete.
7) Dva '7 srouby odsroubujte a vyhaknete 4 plastove nozky drzici plast krytu ventilatoru. Kryt sejmete.
vytahnete ventilator, je pouze zasunuty. Nezapomente odpojit konektor je zasunuty cervenym dratem k pridi vozu, cili cernym k oknu.
9) Kouknete se na vyparnik To je misto, ktere musite postrikat sprejem.

Cisteni:
1) Ja jsem ten prostor co uvidite uplne vycpal penou ze spreje, cca 8-10 sec strikani, pochvili vam tam pena expanduje a vyplni i mista kde ste nestrikali, takze klidne pomalu.
2) Zatim co se divate na penu u vyparniku je cas vystrikat vnitrni vydechy interieru. K tomu ucelu musite sejmout plastove smerovace, jsou 4. Jdou trochu tezko, jsou ukotveny 4 packami, ke kterym je tezky pristup, ale jde to. Pak zasunujte hadicku kam az to jde a 3-4 sec strikejte a soucasne vytahujte hadicku, az vystrikate prostory vydechu. Nezapomente, ze jsou vydechy i na nohy pod sedadly ridice a polujezdce a pod palubovkou taky. Celkem je 4 nahore, 7 dole a 4 pod sedadly, aspon co jsem nasel.
3) pockejte cca 15 minut ale cim dyl tim lepe, proste az se pena vypari. Ony ty vypary bakterie nici taky, takze zatimco budete kompletovat vse zpet bakterie budou umirat.

A proc to vlastne pisu? Nevedel jsem a trochu jsem se toho bal tak jsem si nechal "poradit" a navstivil "servis" ve starici u Frydku Mistku. Byla to spinava dilna s 5 chlapy. Doplnili mi klimu ze .83 na .9kg naplne r134a a nastrikali sprej nejaky divny, co snad ani nepenildo otvoru sani aniz by cokoli sundali a cteli 720,- Tak sem mu rekl ze ani nahodou tak nakonec za 600 a utikal sem aby me tak nekde nezabili a auto nerozebrali. Uz tam nikdy nepojedu. Smrdelo to i pote, takze sem si to radeji udelal sam. Ted uz jenom sam. Snad sem Vam trochu poradil.

riwal
Wednesday 11 August 2004 - 07:16:01
Host
Potlesk za tento příspěvek, opravdu perfektní návod pro vąechny kutily (míněno upřímně). Já jsem se ale tím utvrdil, ľe to dělat nebudu, neľ bych se s tím s..l, tak radąi vykouřím dvě cigára před dílnou a zamáznu 400,-
fist
Wednesday 11 August 2004 - 11:40:33
Host
Dal bych k tomu i obrazky, ale nevim jak je uploadnout na server ...
riwal
Wednesday 11 August 2004 - 12:06:35
Host
Odkaz "Vloľení foto do galerie" - vlevo třetí odstavec od shora. Vytvoř novou galerii a uľ to tam tlač.
malajizva
Wednesday 11 August 2004 - 14:27:01
Host
klimu jsem cistil. koupil jsem spray, ktery neprodukuje penu, ale strika nejakou vodu? setkali jste se stim? jaka je ucinnost?
Jirka
Monday 16 August 2004 - 21:05:31
Host
Nazdar.
Neví někdo jak vyndat kostku před výparníkem klimy u VeBe utíká mi tal chladivo do kabiny. Z mot.prostoru jsem to nenaąel. Dík Jirka
 
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1234 sec,0.0972 z toho dotazů.