• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra interiér
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
čištění klimatizace
Přejít na stranu  1 [2]
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Toto téma je zamčeno
Autor Příspěvek
Thomas
Friday 08 April 2005 - 10:30:41
Host
A nebo vyměnit starou, podle toho co výjde levnějc........to je jen sranda nic ve zlém.
Thomas
Vaąman
Wednesday 13 April 2005 - 19:02:20
Host
Ahoj Lidičky,
teď jsem klimu čistil a je to práce na 20 minut a zvládne jí snad kaľdý.Sprej od MOTIPU stojí cca 280 Kč.Stačí vyndat filtr klimoąky,nastartovat,pustit klimu na max,otevřít vąechny průduchy a okna,řádně protřepat sprej a přiloľenou hadičkou ho celý vystříkat do dutiny pro fitr (ne na kraj,zastrčit hlouběji do potrubí) Ventilátor si to pěkně nasaje.Po vyprázdnění spreje nechat běľet klimu jeątě alespoň 10 minut.Tato očista by se měla provádět kaľdých 15000 km.Hlavně z důvodu zdravotních.Cena? 280+nový filtr(Vectra 99) 185 Kč.To je sranda né?
Nomike
Wednesday 13 April 2005 - 20:52:25
Host
Jo, to je sranda, ale jen do doby, neľ odpálíą regulátor, jako já. Mám OmBe s automatickou klimatizací. Motor reguluje v 9 krocích elektronický regulátor, který je tamtéľ, jak u klimy s manuálním ovládáním předřadné odpory. Avąak bude nejspíą méně odolný neľ ta odporová kaskáda. Samozřejmně, neodpálil jsem jej tím, ľe jsem jej postříkal uvedeným sprayem. Ale patrně mokrý motor ventilátoru si cucl více ampér, no a regulátor to uľ nerozchodil. Určitě jsem se hadičkou od spreje nedotkl vrtule, ale domnívám se, ľe ta kapalina se dostala kam neměla. Takľe mně to stálo 1500,- u Bennettcars. Před tím jsem naątěstí ihned rozpoznal odpálený regulátor, který mi chtěli prodat na jiném praľském vrakáči. Také mi chtěli prodat celou ovládačku klimy s tvrzením, ľe jejich regulátor je OK. Díky této lapálii jsem vąak zjistil, jak jednoduché je rozmontovat vzduchovody i celý ventilátor a dostat se tak krásně aľ na samotný výparník klimatizace - tudíľ k jádru pudla. Tam se totiľ sráľí veąkerá ta vlhkost co tvoří podhoubí pro bakterie. Proto vąem doporučuju stříkat desinfekční sprej otvorem pro regulátor otáček, který se nachází aľ za motorem ventilátoru. Kapalina se motoru netkne a krásně se dostane kam má. Dá se to dělat i se zapnutým ventilátorem. Dá práci (malou) demontovat kastlík spolujezdce (nevím jak to mají jiní neľ OmBe) , ale uąetří se spousta lapálií, benzínu, času a je to účinějąí. A také poznáte, co v tom autě vlastně máte !
FEDAS
Thursday 14 April 2005 - 08:59:52
Host
nejak jsem nikde nemoh najít nasávání vzduchu vnitřní cirkulace na VeBe s el. klima.asi by melo byt nekde u spolujezdce ne?Ale ja to proste nikde nejak nezahlid.Co vąechno musim sundat abych tam dosáh?
Přejít na stranu  1 [2]  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1416 sec,0.1134 z toho dotazů.