• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Astra :: ASTRA :: Astra interiér
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Topení
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Toto téma je zamčeno
Autor Příspěvek
Mirek
Wednesday 06 April 2005 - 10:21:34
Host
Zdravím vąechny. Mám problém s topením na Astře F combi r.v. 97, X16SZR a nevím kde hledat chybu. Závada se projevuje takto: Kdyľ mám stále otočený ovládač teploty do polohy topení zapnuté (v zimním provozu) tak topení funguje vľdy bez problému. Teď s příchodem jara mám občas topení vypnuté (kdyľ přijedu odpoledne z práce domů) ráno kdyľ topení zapnu tak nefunguje přesněji řečeno někdy ano někdy ne. Kdyľ nefunguje tak mohu s ovládačem topení točit jak chci a stále fouká studený vzduch. A naopak kdyľ se topení ?chytne? a pokud ho úplně opět nevypnu tak funguje bez problému. Jinak mám jeątě malý úbytek vody cca 0,05 ? 0,1lit na 1000 ? 1500km, nevím jestli to s tím můľe mít nějakou souvislost. Díky za kaľdou radu.
Yper
Friday 08 April 2005 - 12:27:05
Uživatel #251
Registrován: Tuesday 14 September 2004 - 10:28:45
Příspěvků: 3550
Systém odvzduąnění na Oplech by měl být samoodvzduąňovací, tzn. ľe nikde není ąroubeček na povolení a odstranění vzduchové kapsy a zejména pro výměník do interiéru.
Ztráta takovéhleho mnoľství můľe být způsobena netěsným (mikrospára) nebo nedotaľeným víčkem na expanzní nádobce.Také to mohou dělat volné spoje gum.hadice na kovové vedení nebo i drobné prolínání ucpávky vodního čerpadla - kapky nevadí, nesmí být louľe pod autem.
Tvůj problém spíą vypadá na samotný ventil ovládaný tahově lankem nebo otočným ovladačem.
Pro jistotu by moľná stálo za to, se podívat pod tenhle výměník, zda tam není vlhko.Moľná by se to dalo zjistit i tak, zda nemáą mokro pod koberečky.
U benzínových čerp. stanic se prodává přípravek na odstranění drobných netěsností v chladícím okruhu. Jsou to jemně mleté otruby, které netěsnost zatmelí. Také se pouľívá Kremľská hořčice - při teplotě v chlad. okruhu netěsnost zalepí. Neboj se toho-ničemu to neublíľí. Chce to jen pak po čase (pro klid duąe) náplň vyměnit za čistąí.

Dodge Caliber 2.0 CRD SXT
Opel, ten má dnes už každý Sopel!!
Yamaha 1100 - Virago
Konečně pořádnej krouťák a né jako línej Opel
BMW K1200 LT - auto na dvou kolech
Mirek
Friday 08 April 2005 - 13:53:04
Host
Díky za radu, jeątě bych se zeptal jak se dostanu k tomu výměníku? Nad tím otočným ovládačem a táhlem jsem taky uvaľoval, ale zdá se mi zvláątní. ľe kdyľ topení při jízdě, nebo nastartovaném motoru nefunguje tak mohu ovládačem točit jak chci a uľ se nechytne. Aby se topení opět "chytlo" je potřeba motor vypnout nechat vychladnout a pak po nastartování je vąe OK. To by snad táhlo nemělo dělat? Podle mne kdyľ by se přidíralo tak by někdy fungovalo, někdy ne a bylo nezávislé to na tom jestli se při jízdě od záčátku topení chytlo nebo ne.
Pavel
Friday 08 April 2005 - 14:54:51
Host
Mam mozna podobny problem, taky se mi pomalu ztraci voda a ted po zime jsem musel vysusovat koberce, protoze byly zespodu uplne mokre. Jenom nevim, jestli to bylo roztatym snehem nebo mi to uchazi nekde ve vymeniku. Kde ten vymenik je a jak se k nemu muzu dostat? Dik za kazdou radu
Pavel
Friday 08 April 2005 - 14:56:36
Host
Jo malem jsem zapomnel ... je to astra G r.v. 2000
Radam
Monday 11 April 2005 - 06:24:20
Host
Včera se mi stalo to samé. Posledních 14 dnů jsem měl topení vypnuté. Včera ráno jsem si ho chtěl zapnout, ale nefungovalo.Po schladnutí motoru a opětovném nastartování vąe OK. Nevím co si o tom myslet, asi nějaká konstrukční chyba. Mám Astru F combi r.v. 11/96, X16SZR.
Mirek
Monday 11 April 2005 - 07:20:04
Host
Doufám ľe ľádná konstrukční vada to nebude. Je ale zajímavé ľe nám to dělá u stejných aut: Astra F combi r.v.3/97 motor X16SZR.
pr»ka
Monday 11 April 2005 - 07:25:23
Host
Pokud máą jistoptu ,ľe ti klapa chodí a nezůstává v poloze studený vzduch, tak to můľe být ucpaný výměník nebo jak říkal Yper nějaká netěsnost v topném systému.Legi nám zprovoznil vyhledávání ,tak pánové do toho.Ve vyhledávání zadej třeba cilit,ono ti to nic nenajde,pak zadej ,ľe chceą hledat v opel poradně a ono ti to najde 7 příspěvků ,kde Yper super popisuje jak se čistí systé za pomocí cilitu a tak si zjistěte co nejvíc informací,ve hledání mnoho zdaru jo a výměník tepla je myslím ve středu auta dole pod palubkou těsně za tím spodním plastem
[ Upraveno Po dub 11 2005, 07:28 ]
 
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1365 sec,0.1079 z toho dotazů.