• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra podvozek
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
výměna brzdových desek + čidlo - vibrace
Přejít na stranu  1 [2]
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
omega3
Wednesday 18 May 2011 - 06:59:00 Citovat
Host
Ještě jsem neviděl zvlněný zadní kotouče. to spíš vypadá jestli je měli v servisu sundaný a neočistili je tak jestli neni někde mezi bordel a nehází celej kotouč.
rojack
Tuesday 28 June 2011 - 19:13:54 Citovat
Host
TOMdesign napsal ...

jestli tam ty čidla nemáš, tak to poznáš v podběhu je konektor, jsou v něm dva vodiče a ty se propojí... jsou tam jen dva kabely, jeden na ABS čidlo, druhej na ty destičky a pak hadice k brzdám, nic jinýho tam není... to už poznáš, až na to koukneš...


Díky, to bylo polopatické vysvětlení, takže jsem kouknul - a poznal. Čili nápis Bremsbelag na počítači byl způsoben tím, že kdysi už někdo měnil vpředu desky a dráty k čidlu ucvakl a spojil, což nevydrželo a spoj se rozlepil. Oprava snadná. Vzadu moje VB tato čidla nemá. Druhá věc, kvůli které jsem vlastně znervózněl, je ta, že v den výměny zadních desek, začalo auto při brždění silně hučet a skoro až vibrovat, je to cítit i v pedálu brzdy. Volant v pořádku, takže od předku to nejde. Zkontroloval jsem ty nové zadní desky, ano jsou nové. Zkontroloval jsem zadní kotouče, jeden při otáčení rukou v jednom místě vždy zadrhne, že by to bylo ono? A proč se potvora zvlnil okamžitě po výměně desek?
Lhex
Wednesday 29 June 2011 - 09:57:31 Citovat
Host
rojack napsal ...

A proč se potvora zvlnil okamžitě po výměně desek?

to je hezký tvrzení... !!(a) - zvlnil se sám, protože je to potvora.. !!(a)
Ale vážně, chce to podívat se, já měl třeba zarezlou destičku, tudíž to na vnitřní stranu kotouče nebrzdilo, ten oreznul.. pak je skoro nutný to nechat obrousit, když se rozchodí destička, tak to zlobí..
Kotouč nemusí dobře sedět, jsou tam kvanta rzi, když se to neočistí při montáži..
Taky kvalita destiček může být pochybná.
A občas se součástka zvlní, protože prostě někdo chce být už hotový a pomáhá si příliš kladivem... To všechno je možný..
rojack
Thursday 10 November 2011 - 17:14:02 Citovat
Host
A mám to! Pomohla výměna zadních kotoučů. Brzdění je teď hladké jako nikdy předtím, nic nevibruje a hlavně: brzdí to neskutečně dobře! Skutečně staré kotouče byly asi zvlněné ale současně brzdy nefungovaly jak měly, takže destičky vzadu nedoléhaly, čili nic nevibrovalo, ale taky to nebrzdilo (a mě se zdálo, že brzdím hlavně předkem, ale neměl jsem to s čím srovnat). Při výměně destiček mně mechanik asi rozchodil brzdy, ty najednou chtěly brzdit, ale na křivých kotoučích to házelo.
Tak jsem rád a díky za rady.

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  1 [2]  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1444 sec,0.1145 z toho dotazů.