• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Astra :: ASTRA :: Astra exteriér
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Oprava laku x Korekční tuľka
Přejít na stranu  [1] 2
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Toto téma je zamčeno
Autor Příspěvek
Kubi
Tuesday 04 January 2005 - 14:55:55
Host
Ahoj vąichni,

prosím podělte se semnou o zkuąenosti. Chtěl jsem se postarat o takové ty ąkrábance od kamínků atd. na mé milé astřičce a koupil jsem origoą korekční tuľku u opla.

Jenľe tam jsou jen dvě tubičky (metalická barva a lak) a nikde není návod na pouľití - tzn. jestli se má poąkozený místo nějak speciálně oąetřit (odmastit a čím), ale hlavně jestli a jak dlouho se má barva nechat zaschnout před nanesením laku, případně po jaký době to unese myčku.

Máte někdo zkuąenosti? Díky kubi
klubo
Tuesday 04 January 2005 - 15:56:25
Host
já taky nevěděl jak to mam udělat tak sem to normálně zamáznul barvou a asi za hodinu lakem a bylo (neodmaą»oval sem to), mam to asi čtvrt roku a zatim to drľí....
xBoletus
Wednesday 05 January 2005 - 14:32:58
Host
korekcni tuzce se vyhni, nech si to radsi spravit u autolakyrnika. mam barvu champagne, a u opla jsem taky koupil tuzku, dali mi to presne na moji barvu, ale stejne to nesouhlasi. U autolakyrnika mi ukazal jeste ze na moji barvu jsou nejmene 4 odstiny,kdezto u opela maji pouze ten 1 odstin, a pak namichal barvu presne na auto, zakytoval, zasplich a neni nic poznat. Mel jsem skrabanec na zadnim narazniku cca 40cm, oprava cca 400,- se vsim vsudy. A neni vubec poznat, ze by tam neco bylo.
klubo
Wednesday 05 January 2005 - 23:02:53
Host
to je furt dokola...nikdo tady neopravuje 40cm rejpance ale ďupky od kamínků...
Kubi
Friday 07 January 2005 - 14:18:41
Host
Díky.

Udělám kompromis Zkusím to na těch nejmenąích ďubkách a uvidím jestli je to vidět nebo a pak kdyľtak zkusím jeden ąkrábaneček.

Kaľdopádně díky

Kubi
xBoletus
Friday 07 January 2005 - 14:19:24
Host
To co jsem napsal plati samozrejme i na dupky od kaminku. Ten 40 cm skrabanec byl jako priklad. Byli mi opraveny i dupky od kaminku. Zakytovany a prelakovany. Dneska kdyz se na to podivam tak tam neni vubec nic poznat. Mam na aute i opravovany dupky korekcni tuzkou, to od predchoziho majitele, a uprimne vypada to desne, jina barva, dirka tam stejne zustala, takze pro me je volba jednoznacna. Autolakyrnik.
Yper
Friday 07 January 2005 - 14:50:52
Uživatel #251
Registrován: Tuesday 14 September 2004 - 10:28:45
Příspěvků: 3550
Souhlas s Klubo a s xBoletus. Já mám na VéBé zelenou metlu a kdyľ jsem si ji chtěl nechat namíchat podle kódu, tak stejně jsme museli k autu se vzorníkem-pod jedním kódem 3 odstíny.Na tuľku okamľitě zapoměň.Já jsem za ni taky vyhodi zbytečně prachy-hodí se tak akorát na opravy prahů-zespodu.
Záleľí na tom, jak dlouhý ąkrábanec tam máą, jak je ąiroký a hluboký. Pokud je moc jedno i od druhého, tak drobnou stěrkou a velmi jemným kitem zatmelit - nejlepąí je opět kit od Standoxu-malá pixla cena do 60ti Kč. Pak přebrousit nejjemnějąím smirkem na mokro -zrnitost 1500-2000. Voda na mokření je dobrá, pokud obsahuje trochu mýdla(ne saponát). Někdy se nemusí ani dávat stříkací tmel. Kaľdopádně pak odmastit a na sichý povrch modelářskou fixírkou (Airbrush-Paintbrush) nastříknout novou barvu a pokud má barva jeątě vrchní lak, tak nečekat ani tu hodinu, ale jen aby nová barva zavadla a hned stříkat. Obě se lépe spojí - Viděl jsem metlu, kde se vrchní lak po průjezdu myčkou loupal. Původní starý lak okolo ąkrábance se musí také mírně 2000covkou zdrsnit (ale jemně a malinko) a na toto zdrsnění také nastříknout novou barvu-ale nikoliv po celém zdrsněném povrchu-jen tak k okrajům. Zbylý zdrsněný povrch se pak musí po zaschnutí nové barvy rozleątit - ideální je naąe Tempo, ale lakýrové ho nemají rádi, protoľe ten starý lak mapustí politůrou tak dokonale, ľe je pak problém jej odmastit a přestříknout při daląí případné opravě.
V létě je akrylátová barva od Standoxu plně zaschlá a vytvrzená jiľ za dva dny a můľeą s ní do myčky. Na omak je zaschlá někdy i po hodině! (Lak je s tvrdidlem). V zimě to můľe zcela jistě dotvrdnout aľ za týden-ale nevím přesně, nemám zkuąenost.
Hodně zdaru.

Dodge Caliber 2.0 CRD SXT
Opel, ten má dnes už každý Sopel!!
Yamaha 1100 - Virago
Konečně pořádnej krouťák a né jako línej Opel
BMW K1200 LT - auto na dvou kolech
Libor
Friday 07 January 2005 - 15:10:22
Host
Dvě tubičky jsou fakt hnus. při koupi auta jsem to měl v kastliku, a je s tim sra*em opravováno na autě zapla» za to, jenom jedno mistecko. Nechutně rozdílné.
klubo
Friday 07 January 2005 - 15:14:19
Host
já ma černou metlu a opravený ďupky na kapotě těma tubičkama od opla a je to určitě lepąí neľ tam nechat svítit pozink. Lakovat kapotu kvůli ďubkám je podle mě snobský
dada
Sunday 09 January 2005 - 22:24:28
Host
brácha hahaha, opravil bleděmodrou metlu na escortu hihihi kladívkovým hameritem......hehehe ale drľelo to....
Přejít na stranu  [1] 2  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1524 sec,0.1131 z toho dotazů.