• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega motor
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
kontrolka TC
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Host
Monday 08 July 2013 - 00:09:09 Citovat
Host
Zdravim , svítí mi na omeze mv6 rv.99 kontrolka TC , diag píše chybu engine torque a motor vynechává při plným plynu (při prudkym rozjezdu) takže většinou to šíleně škube na jedničku a někdy to přestane i za klidný jízdy na chvilku táhnout a během chvilky se zase chytí a táhne .Většinou to dělá jenom když má motor už provozní teplotu za studena to jede normálně
_Tom_
Monday 08 July 2013 - 21:44:58 Citovat
Uživatel #2436
Registrován: Monday 13 August 2012 - 15:34:15
Příspěvků: 18
Mě tohle dělala Zafira 2002 Z18XE 92kW

Nicméně mé zkušenosti s touto závadou:
Dělalo mi to vždy když venku pršelo.Za jízdy mi přestal fungovat plyn (mám plně elektronickou klapku- žádné lanko), rozsvítilo se ABS a TC. Pomohlo za jízdy vypnout zapalování a opět nastartovat. Někdy se to chytlo samo, ale až po pár km. Hodnoty z čidel za jízdy v pohodě (rychlost otáčení kol, váha vzduchu, lambda a já už ani nevím kde co). Postupně mi tohle začalo dělat po nastartování i na volnoběh. Kromě rozsvícené kotrolky ABS+TC se to projevovalo houpavými volnoběžnými otáčkami.
Nicméně jsem vyměnil škrtící klapku a na několik dní byl pokoj. Potom se tato závada vrátila. Různým laborováním jsem přišel na to, že mi malinko od konektrou škrtící klapky vylézá drátek. Natlačil jsem ho tam hodinářským šroubovákem a od té doby byl klid. Jinak ABS+TC je plně funkční.
Každopádně vím, že u mě závada není způsobená váhou vzduchu, zapalovací lištou, svíčkama, lambda sondama ani čidlem klepání, ani čidlem teploty vody – vše mám nové. ŘJ to také není, ta je po celkové repasi.
Nicméně jsem našel na zahrančním webu názor, že to způsobuje relé nebo pojistka pod stěrači vedle těch pojistek na ABS. Má to bát relé na sepnutí klíčkového napájení do ŘJ a to když vypadne tak díky tomu, že motor je v provozu nechcípne ale běží dál nějakými bludnými prody dokud se nechytne zase klíčkové napájení. Tohle relé jsem našel, když jej vytáhnu, palubka se rozsvítí, ale diagnostika prostě nevidí ŘJ, tak bych se možná vydal zkoumat tudy...
Host
Thursday 01 August 2013 - 23:16:26 Citovat
Host
Tak problém se mi furt nepodařilo vyřešit , teď je to dokonce ještě horší . Když se to podaří natočit tak to vklidu běží volnoběh to drží nehoupe . Když se jede hodně vklidu tak je to dobrý pak se přidá plyn nehorazně to začne cukat a chcípne to a už to nejde nastartovat , tak sem vyndal a zandal ty pojistky u baterky , zase je zandal a nastartovalo to a znova ten samej problém . Nevim co stim ,snímač otáček kliky už je tam třetí a diagnostika nic nepíše kromě toho :no signal torque. Nevim co to je .
Stepo
Thursday 01 August 2013 - 23:34:28 Citovat
stepo
Uživatel #2246
Registrován: Saturday 12 March 2011 - 09:13:22
Příspěvků: 242
ABSko nesnima jen udaje rychlosti a otacek kazdeho z kol, jednim z udaju je i prenos tociveho momentu.
Ma me MV6 mi uz odesly 2 jednotky ABS ( nechvalne znamy typ DX ) a v dobe, kdy nefungovaly, si samozrejme auto na nic nestezovalo, ale pri diagnostice chybel mimo udaje o rychlosti i udaj o tocivem momentu.
Pokud mas v aute ABSko typ DX, dost mozna se takto projevuje zavada v RJ ABSka.
Da se to zjistit vymenou RJ, ale je to prace na 3 hodky :/
Kabelaz mas predpokladam v poradku. Muzes ji projit ( alespon spojeni RJ motoru - RJ ABS ), schemata jsou nekde tady na foru.
Host
Friday 02 August 2013 - 00:37:45 Citovat
Host
No tak to sem zvědavej zkusim jí vyměnit , když to nebude tím tak už vážně nevim . Ještě sem zapoměl dodat ,že při otočení klíčku do polohy kdy svítěj všechny kontrolky mi nesvítí kontrolka motoru a při jízdě když to cuká nebo se protáčej kola tak kontrolka motoru bliká.
Host
Friday 02 August 2013 - 17:55:06 Citovat
Host
Vyřešeno palivový čerpadlo bylo špatný.
Colommbo
Friday 02 August 2013 - 18:52:47 Citovat
Uživatel #2374
Registrován: Wednesday 01 February 2012 - 14:51:05
Příspěvků: 1192
Chápu-li to správně, tož vadné podávací palivové čerpadlo mimo škubání při větším přidání plynu vyvolávalo i chybu engine torque a rozsvěcelo kontrolku TC...?

W124 E320 Coupé - u mě dobrý
Host
Friday 02 August 2013 - 19:31:45 Citovat
Host
ne TC svítí stále ale už to normálně jede

Rychlá odpověď:

 

 
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1689 sec,0.1308 z toho dotazů.