• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra exteriér
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Vystříkání dutin-impregnace spodku
Přejít na stranu  [1] 2 3 4
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Toto téma je zamčeno
Autor Příspěvek
Ascona
Friday 18 March 2005 - 05:48:59
Host
Mám na Vás ODBORNÍKY opět dotaz. Mám teda VeBe 97, takľe staré auto a rozhodně nevím, jak se o něj předeąlý majitel staral. Kaľdopádně spodek má v pohodě a karosérie taky, ale i tak mi bylo doporučeno vystříkat dutiny a spodek auta. Myslíte si, ľe je to potřeba? Resp. teď po zimě? Mám teď trochu jiné výdaje-pneu, výměna vąeho podstatného, a tak se mi do toho moc nechce. Navíc si právě myslím, ľe to vystříkání stačí na zimu, ale nejsem si tím názorem 100% jistá, takľe myslíte ľe teď po zimě nebo před zimou? Na jak dlouho to pak vydrľí?

Pak jeątě jeden dotaz. Mám teda na zadním podběhu 0,5 mm květ-rez. Chci to dát okamľitě opravit, protoľe jsem měla Favoąe, ti jsou sice vyhláąení na hnilobu, ale tam stačil flíček a přes zimu mi uhnilo skoro celé auto, takľe poučena tímto záľitkem do toho jdu hned, resp. taky stačí během roku-do zimy. Kde mi ale udělají lak na auto? Vím, ľe to někde míchají přímo podle vzorníku a tak, ale vůbec netuąím na koho se obrátit. Navíc mám metalízu, takľe to se prý chytá ąpatně, takľe bych chtěla někoho opravdu osvědčeného, moľná nejlépe v Oplu? Kolik to stojí? Děkuji vąem, co si přečetli můj kolaborát a zdravím tímto Yepera
Red_Dwarf
Friday 18 March 2005 - 07:11:13
Host
Já osobně bych vystříkání dutin nedělal,uľ je to poměrně dobře chráněné z výroby.
Já měl na Vectře ąkrábanec dlouhý asi 50cm v Oplu mně řekli cenu kolem 5000Kč(přebrouąení+přelakování),tak jsem se na to vykaąlal(je to taky metalíza).V tvém případě to bude asi určitě levnějąí,pokud jde o malé místo.Píąu to jako informativně.
O těch dutinách a» se vyjádří jeątě jiní,já bych tam nástřik ale nedával.
riwal
Friday 18 March 2005 - 07:21:00
Host
Já se vyjadřovat asi nebudu, protoľe moje názory byly uľ jednou označeny za kacířské. Ale nedá mi to.
Spodek a dutidy jsou dostatečně ochráněny z výroby a pokud auto nejelo někde po břiąe, tak bych to neřeąil. Tak a je to venku.
pr»ka
Friday 18 March 2005 - 07:36:20
Host
Ale to téma uľ tu bylo a hodně rozsáhlé a myslím ,ľe z toho vyąlo něco jak říká Riwi a kdyľ se tam nastříká daląí sra*ka, ta se pak odlepuje a mezi tím se drľí voda a je to jěątě horąí.Myslím ,ľe tak nějak se to tam psalo ,vąak pohledej v minulosti.
Duffy
Friday 18 March 2005 - 07:44:57
Host
jj, nedávno jsme to tu řeąili... Jinak pokud ta rez je minirezíček, tak by podle mě stačila nějaká opravná tuľka, nejdřív očistit - záleľí co máą za color
Lib
Friday 18 March 2005 - 07:55:00
Host
ted jsem mel moznost videt oblast kolem blatniku a muzu jen souhlasit (a potvrdil mi to i mechanik), ze vystikani neni potreba, ze tam je docela dobra ochrana
rutus
Friday 18 March 2005 - 07:59:17
Host
Ja se k vam hosi pridam. Dutiny bych nedelal ani nahodou, nejezdime preci ve skodovkach tam na to totiz byla i priprava - predvrtany diry, navic ten smradlavy sajrajt...
Yper
Friday 18 March 2005 - 09:20:03
Uživatel #251
Registrován: Tuesday 14 September 2004 - 10:28:45
Příspěvků: 3550
Ahoj Ascono: No já jsem trochu jiného názoru, neľ ti shora.Kaľdopádně to rozhodně neublíľí.
Je pravda, ľe naąe Vekiny jsou pozink, ale jen jednostranný a to jen(alespoň) (či bohudík?) zevnitř.
Kaľdopádně vystříkáním dutin a dveří nic nezkazíą.
Větąína řidičů má zafixovánu jako jedinou ochranu ten náą Rezistin (mx/ml), coľ je vosk, který po čase ztvrdne a pak se odlupuje. Dnes jsou vąak mnohem modernějąí a kvalitnějąí přípravky, jako je např. mnou ve Standoxu (zrovna firma na míchání barev na auta) zakoupený tzv.Penetrant. Tohle je opravdu ąpičkový přípravek, protoľe funguje na bázi vzlínavosti. Má i antikorozní účinek na jiľ probíhající rez. Navíc je stále ľivý. Není pravdou, ľe ti auto nebude reznout - nejproblematičtějąí a nejnáchylnějąí částí na vznik rzi je práh u zadních dveří ve styku s podběhem u zadních kol. Tam se karoserie vľdy trochu kroutí, je jen bodovaná a spára je zatáhlá něčím jako silikon, který se po čase uvolní a začne propouątět - teď mi z této na první pohled neporuąené spáry např. vylézá (vyvzlínává) onen mnou aplikovaný penetrant. Navíc jsem jednu stranu vloni od rzi brousil!
Kaľdopádně se vyplatí udělat dveře, přední haupnu, oba prahy - ty mají od zadního kola dvě záslepky a pak zadní podběhy. Já jsem i zbytkem udělal zadní dveře, ale tohle místo není tak nutné udělat.
Jedna nálň stojí rovných 300 kč a vystačí ti dvě.
Teď to zatím nedělej, ale počkej aľ bude větąí teplo a sucho - zatím se vąude v dutinách drľí vykondenzovaná vlhkost. Ideální čas je začátkem léta, protoľe vlivem tepla Penetrant vyvzlíná i tam, kde nebyl nastříkán. Nic jiného bych dnes na auto neaplikoval, protoľe tohle je opravdu super.
Také se můľe vystříkat jeątě i zasílení karoserie na spodku auta - jsou to takové duté rámy na podlaze zvenčí, které zajią»ují tuhost skeletu karoserie - ty jsou také hodně namáhány a nastříkány tzv. Plastizolem, který se v místě spojů po čase odlupuje a dľí se tam pak voda.
Kaľdopádně 600 investovaných korun ti do budoucna uąetří mnohem větąí náklady za výměnu dílů a opravy laku - např. dveří, kdy se voda z vnitřku dostává na spodní bodovaný lem pod nátěr!
©koda, ľe nejsi z Ústecka, protoľe jsi se mohla zastavit u mne v dílně.
I můj kolega BOS si dutiny stříká.

Dodge Caliber 2.0 CRD SXT
Opel, ten má dnes už každý Sopel!!
Yamaha 1100 - Virago
Konečně pořádnej krouťák a né jako línej Opel
BMW K1200 LT - auto na dvou kolech
Duffy
Friday 18 March 2005 - 09:45:29
Host
Yper: to znělo lákavě - pozvánka do dílny

Ascona: No já jsem s tim na podzim váhal, pak se na to vykaąlal, ale podle mě, kdyľ uľ chceą podvozek napatlat, tak je asi lepčí počkat na konec léta... Nebo pokud v rámci údrľby chceą spodek oąetřit, tak proti gustu...
pr»ka
Friday 18 March 2005 - 09:56:56
Host
Yper má určitě pravdu v tom ,ľe kdyľ kolem auta zkáčeą a stráą se tak ti vydrľí déle o tom není pochyb.Podle mě Ascona má 97čku to je7 roků staré a jestli to před ní nikdo neoąetřoval a koroze uľ začla, tak můľeą stříkat co chceą.Já to řeąím tak,ľe koupím auto třeba 7 roků staré, na lepąí nemám(zatím ) nějaký rok pojezdím a prodám míň movitějąímu a snaľím se koupit zase 7 roků staré auto.Yper ne ,ľe bych nesouhlasil s tebou ,ale podle mě co říkáą se to hodí spíą na míň stará auta neľ má Ascona.Ale proti vkusu...
[ Upraveno Pá bře 18 2005, 10:05 ]
Přejít na stranu  [1] 2 3 4  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1490 sec,0.1139 z toho dotazů.