• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra exteriér :: Re: REZ
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
Hans
Odeslal: Monday 16 January 2006 - 18:50:11
Mám dotaz rezaví ( hnijou ) vectry ? Mám VEBE 1.8 16v r.v. 1998. &|
Poslední odpovědi
Vodník
Odeslal: Wednesday 21 February 2007 - 20:57:54

LeosU: když to auto po 7 letech nemá ani kousek rzi, jak říkáš, proč jsi chtěl dělat dutiny?!?
Čelda
Odeslal: Wednesday 21 February 2007 - 16:09:10

radek.km napsal ...

já mám Astru G z roku 1999 (vím, že dotaz byl na VeBe) a nerezne mi vůbec

Co naplat,že mu nerezne.Za Astru G bych svojí Vekinu(i když má sem tam nějakej rez) nevyměnil.
Možná nejsem sám,ale ani by mě nebavilo,když bych si na autě něco neopravil sám. A trocha rzi je na to ideální. _; _; ""Štětečkům zdar""
lahvan
Odeslal: Tuesday 21 February 2006 - 19:42:07

Astra F Caravan X16XEL -bez rezu a bez spotřeby oleje.Je to 96. čusd¨..
LeosU
Odeslal: Wednesday 18 January 2006 - 14:02:35

Když tak pročítám příspěvky , měl bych jeden dotaz . V létě jsem si chtěl nechat udělat dutiny u VB X18XE caravan , a když to servisák uviděl tak to odmítnul . U gumových záslepek jsou samolepy s nápisem "VERSIGELT"(zapečetěno) a všechny dutiny jsou potaženy minimálně 2 mm vrstvou polotvrdého žlutého laku , nejlépe je to vidět v kapsách zadních blatníků . Servisák tvrdil že Oplů již udělal desítky ale tohle že prý ještě neviděl . Vždy mi bylo divné že auto po 7 letech nemá nikde ani kousíček rezu . Setkali jste se s tím ?
ZdendaS
Odeslal: Wednesday 18 January 2006 - 13:21:56

Yper + Václav GT: chlapi díky, to je to přesně po čem jsem pátral... A jinak vím, že vy, kteří už tady přispíváte dlouho a úspěšně musíte mít někdy svaté nervy. Díky vám a taky díky Prtkovi jsem si už spoustu věcí vyřešil sám, takže nemám důvod se na vás dívat zle, spíš naopak. Jen jsem vysvětloval o co mi jde, takže nic ve zlým...Ještě že tady jste!
fedas
Odeslal: Wednesday 18 January 2006 - 12:27:43

Výbornou základovku a zkorodovaná místa popisuje jeden manik zde Odkaz .Poridil jsem si ji a je fakt dobra.Bohuzel skladovatelnost te polyuretanove je velmi nizka,protoze tuhne vzdusnou vlhkosti a me zrosolovatel skoro celek 2kg kyblik.Chce to asi hned rozlejt do mensich nadobek a po otevreni rychchle spotrebovat.Bohuzel dostupnost na kramech nebude takova jako u ty barvy z OBI.Poslali me to tenkrat sice na dobirku,ale ted se k tomu uz moc nemaj.
<span class='smallblacktext'>[ Upraveno St led 18 2006, 12:30 ]</span>
Yper
Odeslal: Wednesday 18 January 2006 - 10:44:30

ZdendaS: ..hele, on tím VáclavGT a Prťla nic zlého nemyslel - ani jeden. Naopak, Prťka ho pochválil a uvedl slůvko "naštěstí", že se prostě někdo najde, kdo tu trpělivost má.
Sám Prťka ji někdy má a jindy zase né, ale to platí o nás všech.
Dobrý srandista je např. "Radek.Km" a ta Václavova odpověď byla naprosto korektní a v intencích "velmi" slušného chování. Až jsem se musel rozchechtat, jak dobře to bylo napsané!!

Jinak k těm malým ťupkám, které hodně vystupují nad povrch.
Já je odstraňuji také - není to tolik práce jako s větší plochou, ale je to piplačka.
Tu rez něčím vydloubnu - ale pozor ať ti neujede ruka a neuděláš šrám do laku!
Je-li to trochu větší, tak to vezmu Multidremelem s tím korundovým kotoučkem (20 ks stojí cca 240 kč a já na své spotřeboval už dvě balení).
Je dobré odstranit rez i trošilinku okolo - na čistý plech.
Pak to odmastím acetonovým ředidlem. Vysuším a v několika vrstvách tam jemným štětečkem nanáším základovku. Až proschne, tak znovu nanesu. Pak štětečkem nanesu fíler (není ale nutné). Barvu nanáším tak dlouho, dokud si nejsem jist, že vystupuje nad profil okolního laku.
Po zaschnutí jemně pod vodou přebrousím smirkem 1500-2000. Základovku smirkem 2000, protože je měkčí - ta základovka!
No a pak fixírkou stříknu metalízu - nechávám si ji namíchat ve Standoxu.
Beru si obvykle 1dcl pro stříkání (1dcl metly s ředidlem, 1dcl vrchního laku s ředidlem + tužidlo), cena je okolo 350 kč. Zjistil jsem ale, že mi to prodají i když si řeknu jen o 0,5 dcl.
Nakonec rozleštím.
Václav GT
Odeslal: Wednesday 18 January 2006 - 10:12:56

2 Prťka: ano, někdy je to o dobré náladě.
2 Zdenda: neber to hned zle, o tobě je to jen malinko, to my si s Prťkou takhle občas píšeme. S těmi drobnými ťukanci a rýhami (ach ty nákupní košíky na parkovištích u supermarketů ) je potíž. K zamezení šíření koroze to někdy zatřu voskem (něco jako Rezistin, ale bezbarvý), a přeleštím. Anebo použít voskovou tužku (na metalízu taky nic moc) ale jak kterou, některé jsou fakt děsné. Jednou jsem měl dobrou, pak mi ji roztavilo sluníčko a já ji mamlas vyhodil. Fakt si už nevzpomenu co to bylo za značku, všechny další už stály za prd.
Další možnost je tzv.poleva narýhy. Je to přípravek pro autolakovny, v normálním obchodě se to neprodává, chtěl bych to někdy vyzkoušet, ale je to pro mě (na 1 auto) dost drahé, když se tím neživím. A podělit se o to s několika lidmi tady na fóru se mi nepodařilo (ani s jinými specialitkami). Takže jsem ti asi moc nepomohl - já to zatřu a zaleštím voskem.
ZdendaS
Odeslal: Wednesday 18 January 2006 - 09:14:21

Václav GT: no právě to je to, že mám metalízu...
prtka: hele, já si vážím tvých příspěvků, které mnoha lidem pomohou, ale nechápu proč takhle ironizuješ pravděpodobně na mou adresu. Já jsem si toho tady přečetl hodně a na dřívějším autě jsem už lak opravoval podobným postupem, který zde byl uveden. Jen prostě nevím jak na ty malinkaté oděrky. Mám Vectru jen chvíli a lak má dost slušný, tak bych prostě nechtěl něco podělat. Přece mi nechceš říct, že mám počkat až se to rozroste, nebo vybrousit z toho flek 10x10 cm...?

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0578 sec,0.0168 z toho dotazů.