• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra převodovka :: Re: Spojka - převodovka???
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
Duffy
Odeslal: Wednesday 28 September 2005 - 11:45:17
Ahojte, tak jsem tu zase... Pořádně jsem ještě nedořešil elektroniku a už se s.re asi spojka. Pro připomenutí VeBe, r.v.96, X16SZR, naj. 125tis. Poslední cca 2 měsíce se mi stává, že ráno, když nastartuju a rozjíždim se na jednotku, tak se auto začne dost třást (četl jsem v min.nitích, že může jít o spojku nebo Yper psal i o čepech...). Stává se to ne pokaždé, ale tak z 80% rozjezdů po ránu. Po zahřátí je to vždy v pohodě... Jenže dneska valím do práce a ejhle, za jedna v poho, dvojka ani čtyřka tam pořádně nejdou. Občas se chytí, ale jen tak lehce na kraji... Pokud je to spojkou, proč tam jdou horní rychlosti (1,3,5)??? Achjo
Poslední odpovědi
walto
Odeslal: Friday 11 May 2007 - 10:12:57

Pripajam sa aj ja - OB25TD 95 315 tis km na tach. Ja pozorujem tiez divny zvuk na volnobehu (stojim na semafore). Nie je cinkavy, skor take zaklepanie. Objavuje sa len pri studenom alebo mierne zahriatom motore, po dlhsej jazde uz nie. Objavuje sa len obcas, prirovnal by som to ku stavu, kedy v nejakom case sa dostane sustava do rezonancnej frekfencie a potom celou sustavou zatrasie. Po zatraseni sa klepotavy zvuk strati. Objavi sa zase po chvili cca na 0,5 sec.
Ked vymacknem spojku zvuk sa neobjavuje.
Ked malicko zvysim pedalom otacky, zvuk sa tiez neobjavuje.
Spojku mam komplet novu, mam vymenene aj lozisko hnacej hriadele prevodovky v zotrvaku (aspon mi to tvrdili v servise).
Asi to necham "vyhnit" a uvidim ako sa to prejavi. nechcem to zakriknut, ale mno veci na mojej babicke sa vyriesilo samo.
Stejne by ma zaujimalo, ci sa niekto uz s podobnym stavo stretol.
Este jedna otazka:
Vzhladom na pocet km by som chcel vymenit olej v prevodsovke. Vie mi niekto zo skusených poradit, aky olej mam do prevodovky naliat?
Vopred dakujem za odpo a prajem vsetkym mnoho bezproblemovych km.
Lhex
Odeslal: Friday 11 May 2007 - 08:38:31

no vlastně zásadní z těch jednoduše odstranitelných příčin by mohl být olej. Teče? Prolíná ven hodně? I když pokud se to zlepšuje při zahřátí, nějaký tam ještě bude.
Duffy
Odeslal: Friday 11 May 2007 - 08:12:48

Lhex napsal ...

Peter napsal ...

..Podotýkam,že spojka zaberá normálne a s radením rýchlosti nie je problém.Len ten cinkavý zvuk...

..já bych byl naprosto spokojen a pustil si rádio, moje omega někdy vydává hroznější zvuky. (je to asi v převodovce, ale ... no vždyť slavíte letos 10 let!)



... podobný řešení jako v autorizáku Buď zaplať 20litrů za převodovku (bo víc) a nebo si pust rádio...
Peter: zkus ještě počkat, třebas se někdo s podobnou zkušeností objeví... Na druhou stranu, pokud to neovlivňuje nijak řazení a jízdu, tak to snad nebude nic zásadního
Lhex
Odeslal: Friday 11 May 2007 - 08:05:25

Peter napsal ...

..Podotýkam,že spojka zaberá normálne a s radením rýchlosti nie je problém.Len ten cinkavý zvuk...

..já bych byl naprosto spokojen a pustil si rádio, moje omega někdy vydává hroznější zvuky. (je to asi v převodovce, ale ... no vždyť slavíte letos 10 let!)
Peter
Odeslal: Thursday 10 May 2007 - 21:42:41

Peter napsal ...

Chcem poznať Váš názor na tento problém.
Po naštartovaní mi pri neutrále po určitom čase(nerobí to okamžite) začne niečo tak dosť hlasno kovovo cinkať.Ozýva sa to zľavej strany niekde pri prednom kolese.Najkôr som myslel,že niečo uvolnené pri kolese,alebo brzdy,ale potom som zistil,že keď vytlačím spojku tak to uplne prestane.Nerobí to stále.Je to dosť nepravidelné.Ale teraz sa mi zdá,že je to častejšie.Podotýkam,že spojka zaberá normálne a s radením rýchlosti nie je problém.Len ten cinkavý zvuk.Myslím,že keď prejdem pár kilometrov tak to potom už nepočujem pri neutrále.Zatiaľ som si nevšimol,žeby to robilo aj za jazdy.Postrehol som to keď auto stojí a na neutrále.
Viete mi poradiť ?Čo to môže robiť ?

VeBe X20DTL r.v.1997


Žiadny názor ?
Peter
Odeslal: Tuesday 08 May 2007 - 19:38:09

Chcem poznať Váš názor na tento problém.
Po naštartovaní mi pri neutrále po určitom čase(nerobí to okamžite) začne niečo tak kovovo cinkať.Ozýva sa to zľavej strany niekde pri prednom kolese.Najkôr som myslel,že niečo uvolnené pri kolese,alebo brzdy,ale potom som zistil,že keď vytlačím spojku tak to uplne prestane.Nerobí to stále.Je to dosť nepravidelné.Ale teraz sa mi zdá,že je to častejšie.Podotýkam,že spojka zaberá normálne a s radením rýchlosti nie je problém.Len ten cinkavý zvuk.Myslím,že keď prejdem pár kilometrov tak to potom už nepočujem pri neutrále.Zatiaľ som si nevšimol,žeby to robilo aj za jazdy.Postrehol som to keď auto stojí a na neutrále.
Viete mi poradiť ?Čo to môže robiť ?

VeBe X20DTL r.v.1997
qpc
Odeslal: Saturday 01 October 2005 - 18:00:28

No hurá,zrovna jsem chtěl psát,že na spojku bych to neviděl,jelikož na to máš dost málo najet,z vlastní zkušenosti vim,že vydrží i 300tisíc a to i když se jede po městě.Jinak podobnej problém s kusem čehokoliv jsem měl prozměnu u řízení,když mě tam vlítnul kousek nějakého železa a trošku ho počochnil,také ale nevim jak a kudy.. Hlavněže ti to jede
Duffy
Odeslal: Saturday 01 October 2005 - 13:22:36

Tak pánové, jelikož jsem neměl čas ani opticky shlídnout popisovanou závadu, tak dnes jsem se ponořil do útrob motoru a když už mi koukali z haupny jen paty, tak jsem zkoušel hýbat veškerejma táhlama a zjistil jsem, že řadicí je opravdu zaseklý. Když jsem kouknul blížejc, tak jsem viděl v růžku šikovně zašprajclej nějakej kovovej profil (téčko), díky kterýmu táhlo šlo jen do jedný strany. Inu, vyndám ten zaseklej zinkovej profil a táhlo hejbe, auto jede, auto řadí, Duffy slaví!!!
Btw: Ten profil byl ze zinku a vůbec nechápu, kde se tam mohl vzít, páč k autu vůbec nepatří... Trošku tady v okolí bojujeme teď se silně opálenym obyvatelstvem, takže... Nechci nikoho podezřívat, ale přijde mi, jakoby to tam někdo šikovně zastrčil a zašprajc, i když pochybuju, že cikáni by věděli co dělají (ti by spíš sjeli auto klíčem). Resumé je takový, že to necham na Mulderovi a Scullyový, ale důležitý, že Duffyho příjezd do Štok se ze 30% zvedl na 99,99%

Díky ale všem za reakce, díky Riwimu za podporu a NIOvi za jeho drahocenej čas _love
Duffy
Odeslal: Thursday 29 September 2005 - 21:16:30

Tak už se mi dostalo i odpovědi samotného NIA:

bud se povolila objimka na tyci razeni za motorem, nebo je na domecku
prevodovky praskly cep na radici tycce co s tim taha toci.

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0653 sec,0.0338 z toho dotazů.