• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega elektrika :: Re: Palubní počítač , tempomat
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
Bizzy
Odeslal: Sunday 05 August 2012 - 17:43:22
Ahoj, mám omegu 2,5 td r.v. 98 x25dt. Chci si dodělat tempomat a palubák to je jediný co mi na tom autě chybí. Je tu o tom spousta vlken ale z žádnýho sem presně nepochopil co mam sehnat co kde zapojit apod. uz to tu čtu asi 4 hodiny a ne poprvé. Mám jednoduchej display ( datum, čas, telpota) a smaozdrejmě vysypanej
Poslední odpovědi
Bizzy
Odeslal: Sunday 26 August 2012 - 10:59:07

Tak tempomat udělám když je to tak jednoduchý, jen sehnat tu páčku s tím palubákem bych si pohrál taky, chci ho jen kvůli spotřebě a tak dál...
Tomis
Odeslal: Tuesday 07 August 2012 - 15:39:27

k Tempomatu:
mel jsem jakousi vybavu co nemela ani natazeny kablik do pocitace motoru, takze se musi natahnout 2 vodice, jeden se uzemni, celkem jedno kam a druhy na patricny kabel do RJ - je to uz nejaky cas co jsem to delal, tak ted nevim presne jaka to tam byla barva, tusim nejaky fialovo cerny (bez zaruky-bych se musel mrknout do schematu), ale bacha jsou tam 2, ja to samozrejme na poprve zapojil na ten druhy a divil se, ze to nejde.

packa je 2 vodicova, stisknute tlacitko se rozlisuje na zaklade odporu vuci zemi.(nekde mam i fotku teto desticky s SMD odpory - kdyby nekdo chtel bastlit)
pepek
Odeslal: Tuesday 07 August 2012 - 14:34:09

k Tempomatu:
Omega 2,5TD (96kw) by měla mít vše potřebné v základu. Stačí skutečně jen dokoupit tu páčku blinkrů s ovládáním tempomatu co má 2 drátový konektor a je to hotovo (bez návštěvy servisu). Jak píše Legend 4-drátová páčka na 2.5 TD nefunguje (oproti 2.5DTI či v benzínech). Takže sehnat 2 pin a může se tempomatovat .
Legend
Odeslal: Monday 06 August 2012 - 08:53:44

Tempomat je u motoru 2.5TD jednoduchej dodělat, stačí koupit páčku blinkrů (se 2 vývody pro tempomat, bežně jsou 4 pro jiné motorizace a ta by nefungovala), brzdovej spínač se 4 vývodama a spojkovej spínač, pokud v autě nejsou připravené a už to funguje. S palubním PC je spousta práce, to nemá asi moc cenu dodělávat, nebo když už, tak to zapojit bez kontroly žárovek a hladin provozních kapalin, prostě ho mít jenom kvůli spotřebě, dojezdu apod
Martas
Odeslal: Sunday 05 August 2012 - 22:09:49

JardaB napsal ...

Myslim, ze podstatne jednodussi bude koupit Omegu v odpovidajici vybave a treba to lepsi prehodit...


jj pravda pravdouci ....

Nevim jak je to u toho BMW motoru jestli nema elektronickej plyn ale pokud ne tak jeste jednotku tempomatu ... a pak u toho palubaku je to hromada dratovani nez "zrusis" kontrolni system kterej se moc dodelat neda resp krome zarovek da ale je to dost nerentabilni.
JardaB
Odeslal: Sunday 05 August 2012 - 22:06:17

Myslim, ze podstatne jednodussi bude koupit Omegu v odpovidajici vybave a treba to lepsi prehodit...
Martas
Odeslal: Sunday 05 August 2012 - 21:57:50

Urcite musis koupit display s palubakem, obe packy (steracu i blinkru).

Ostatni zalezi na priprave a taky na tom, jestli mas manual nebo automat (spinac spojky, brzdovych svetel), nejaky draty, spojky ... a nakonec pocitej s cestou do autorizaku k nastaveni indexu palubaku.

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.0489 sec,0.0228 z toho dotazů.