• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Fórum

Opel Club Renbau :: Vlákna :: Poradna Omega :: OMEGA :: Omega motor :: Re: Nouzovy rezim OB X20XEV
Vaše jméno:
Odpověď:


Témata příspěvků
ndefo
Odeslal: Monday 09 February 2009 - 08:29:48
V posledni dobe oblibene tema, jak tak sleduji prispevky, nicmene ne s mym motorem, takze se taky "pochlubim" !frr

Motor mam v nouzovem rezimu (4500ot > omezovac, do otacek se musi dokopat, sviti kontrolka diagnostiky)
vyblikani kodu nejde a diagnostika odmita najit cokoliv krome ABS a airbagu

Vymenene dily: Svicky, kabely, zap.modul, vaha vzduchu + to druhe cidlo na sani, cela klapa s krokacem (konecne nekolisaji otacky), zaslepeny egr.

Po nastartovani studeneho motoru nic nesviti (jen bagy) a auto jede normalne do otacek, po zahrati motoru, pri jizde neco malo kolem 95st, kdyz otevre termostat, rucka teploty klesne a vynecha zapalovani, parkrat to skytne, nicmene jeste jede, posleze zdechne... znova nastartuji, motor se prepne do nouzaku a muzu jezdit dal. Pokud auto stoji a zahreje se i pod tech 95st, vypnu, nastartuji a prepne se do nouzaku. Teorie s tim, ze se zavada projevi po otevreni termostatu (coz by ukazovalo jedine na cidlo teploty pro RJ se timpadem neda prokazat) Spotreba je normalni.

vzhledem k tomu, ze diagnostika proste nejde, mi nezbyva nic moc jineho nez "hadat" co s tim... aby toho nebylo malo, vyjimecne se i pri zahratem motoru nic nestane a jezdim smele dal a na druhou stranu vyjimecne uz pri studenem motoru startuji hned v nouzaku. NEZKOUSEL jsem jeste cidlo vacky a kliky (zas tak uplne bohaty jeste nejsem) otazka jestli by na ne mel vliv zahraty motor. Pro jistotu jsem jeste pred chvili zkousel znova neco vyblikat. Zastavil jsem v nouzaku, spojil piny a necekane nic, ale po nastartovani zase v nouzaku nejsem sponku v pinech necham, treba je to reseni


Takze, co ted?
Poslední odpovědi
černa vdova
Odeslal: Sunday 23 November 2014 - 11:16:56

dobry den takova otazka muze pojista za nouzovy rezim . mam omegu 2.2 dti 2001 a sviti kontrolka cerpadla ale auto normalne jezdy . akorad je v nouzovem rezimu ale u ridici jednostky mne chybi pojistaka k cerpadlu muze za to ta pojistka .
Paldacz
Odeslal: Monday 11 May 2009 - 22:12:05

no jasný je to čidlo vačky, a ty bagy co takhle odpory u sedadla(trhaj se).
ndefo
Odeslal: Monday 23 February 2009 - 09:31:27

zatim nerikam hop, ale prvnich par jizd po vymene cidla vacky ukazuje, ze zrada s nouzakem je snad vyresena. Instalace probihala pod vedenim tymu expertu, ktery profesionalne upravil cidlo rv.94 pro pouziti do rv.96 (cislovani stejne, snad jen rozdil v obalu)
uvidime
Tomin
Odeslal: Tuesday 10 February 2009 - 11:34:53

Zkontroloval bych kabel u ECU. To ze nechce navazat spojeni s diagnostikou je podezrele.
Ohledne tech bagu - na ne se napojit muzes, ne ? Tak at ti rekne diagnostika co mu vadi.

Ty snimace - proc furt na zkousku kupovat a menit a menit veci ? Takovej snimac kliky a vacky se da krasne omerit osciloskopem. To dnesni autoelektrikari nemaj ?
freez
Odeslal: Tuesday 10 February 2009 - 11:05:53

Co sedačky nedělal si s nima nic? předpínače pásů a bagy v sedadlech ? že by svítila ta kontrolka z ničeho nic je divný.
ndefo
Odeslal: Tuesday 10 February 2009 - 11:00:59

to je fakt, pred tim nesvitila, zadna nehoda, vyndane nebyly, nic... proste se rozsvitila...
Brenky
Odeslal: Monday 09 February 2009 - 15:53:32

možná to s tím nemá nic společného, ale co ty bagy? ta kontrolka nesvítí pro nic za nic. Nmůže to mít nějakou spojitost?
Lhex
Odeslal: Monday 09 February 2009 - 11:15:26

začal bych u té řídící jednotky, vyndat, očistit prach, konektory, pořádně očima prohlídnout svazek kabeláže... držim palce at to je nějaká blbost, ale bude se to asi hodně špatně hledat
ndefo
Odeslal: Monday 09 February 2009 - 09:43:56

ne, ze neukazuje zadnou zavadu, ale neukazuje nic... ani naznak toho, ze by chtelo kody vyblikat, spolu s tim, ze zadna diagnostika se s autem ani nebavi... auto jinak slapalo vzdy ok, nemusi snad byt hned vadna RJ, doufam, ze treba jen nekde chybi kablik nebo neco podobneho (v oplu se mi hrabali v kabelazi, kdyz mi za lidovych 1500 menili baterku v DO, treba neco podrbali)

holt jeste ty dve cidla, tak nejak jsem tajne doufal, ze nekdo rekne... jooo to je prece ruzova pojistka dole druha vpravo

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1093 sec,0.0627 z toho dotazů.