• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra motor
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
X20XEV nestartuje
Přejít na stranu  1 [2]
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Martas
Thursday 24 January 2008 - 15:16:42 Citovat
Host
Cidlo kliky je dole v leve predni/bocni casti motoru (pokud stojim pred autem celem k motoru), je to valecek zastrcenej dovnitr a prichycejenej jednim sroubkem ze ktereho vede drat do konektoru.

[ Upraveno Thursday 24 January 2008 - 15:18:25 ]
sonyque
Thursday 24 January 2008 - 15:47:57 Citovat
Host
martas: dakujem, a chcem sa este spytat, ked tam mam aj klimu, tak ten kompresor netreba zdemontovat? alebo sa tam da dostat aj ked tam je ten kompresor? a treba sa tam dostat zo spodu alebo sa da aj zvrchu? vcera som bol aj na jame a obkukaval zo spodu z vrchu a nic som nenasiel

Dakujem za odpoved
Jirik86
Thursday 24 January 2008 - 17:52:28 Citovat
Host
Sám se právě chystám na jeho výměnu, snad to konečně vyřeší ten můj problém. Jestli chceš napiš sem e-mail a já ti tam pošlu návod s fotkama kde to čidlo je.
sonyque
Thursday 24 January 2008 - 23:40:20 Citovat
Host
Super ! budem ti veeelmi vdacny.

Email

Dakujem
Jirik86
Friday 25 January 2008 - 16:57:23 Citovat
Host
Tak přece se točí
Na vině bylo skutečně čidlo kliky, půjčil jsem si ho v jednom obchodě na vyzkoušení a už si ho tam nechám. Motor naskočil skoro hned a chodí tak jako předtím - bezproblémů.

To sonyque:
ten návod ti pošlu, ale zjistil jsem že je úplně k ničemu . Ale aspoň uvidíš přibližně kde to leží, jak to vypadá atd.
Předpokládám že ten motor máš ve VeBe. Takže: sundat pravý přední kolo, pravej spodní kryt motoru - jak je součástí podběhu. Demontovat vzduch. filtr a celej ten airbox s prvním dílem trubky sání - váhu vzduchu tam už nech. Dále je třeba sudnat kryt rozvodů, tzn. demontovat pravej přední silent-blok (3+1 šrouby) a vyvlínknou klínovej řemen (golou vyhnout napínací kladku) - pak sundat kryt rozvodů (3 šrouby s podložkama). Dál vyndat tu trubku co se do ní strká měrka na olej - ta je přišroubována na čerpadle pro servo a v bloku motoru je pak jen zastrčená. Pak vyšroubovat zbylé dva šrouby tý servo-pumpy a trochu s tím servem hnout nahoru aby uďálo místo. Naposled sundat ten hliníkovej kryt výfukových svodů. Na to čidlo vidět není, ale dá se nahmatat a i se tam dá pohodově srčit malá ráčna pro povolení toho šroubku kterej ho drží. To místo kam šáhnout je mezi výfuk. svodama a tím tělesem na kterým je přidělaný nahoře to čerpadlo pro servo a kompresor klimatizace. Když tam budeš hledat tak ho po hmatu poznáš. Kabel od čidla vede nahoru kolem vačkovejch hřídelů za váhu vzduchu do patice. Není sranda pak ten konektor prostrčit k tomu čidlu - je tam málo místa. Jde to, ale chce to trpělivost.

snad jsem to napsal srozumitelně.

Pozn. Nejsem si jistej zda je potřeba skutečně vymontovat všechno co jsem psal, ale to asi poznáš sám pak co ti tam vadí.
sonyque
Friday 25 January 2008 - 18:08:54 Citovat
Host
Dakujem za navod, dufam ze mi pomoze, len som chcel napisat, ze motor nemam vo vectre ale v calibre...
Matty
Thursday 19 April 2018 - 18:09:28 Citovat
Host
Dobrý den
prosimvás,mám takový problém,koupil jsem od znameho za par kaček Vectru 2.0 benzin x20xev r.v. 1997
u kamaráda jela v pohodě startovala na brnk,pak ji vratil sve zname před barák a domluvil ten prodej,auto jsem si vyzvedl cena '6000 kč) strašně dlouhy start kdy motor chytl se škobrtanim za 7 sec točení s plynem na podlaze jsem přisuzoval slabe baterce,dobito..teply i studeny stejny pruběh sviti mi i diag což nesvitila když to měl znamy, dle všeho byvaly te paní který nesouhlasil moc s prodejem tam něco udělal a nikdo neví co diagnoastika sice činska ale hlasi mi vozidlo neodpovida :/ a ja nevim kde je problem prošel jsem dratky co jdou vidět konektory a furt stejny problem jinak běží na 4 to jo hladce ale při prudkem sešlapnuti jakoby zakopava a rachoti do vyfuku znate to ten plechovy zvuk možna chuda směs?? nebo tak? každopadně si nevim rady co by mohlo byt špatně :/ napadá vás něco? DĚKUJI pokud ma někdo zájem prodam ji na opravdu za stejnou cenu pěkne zimní litáky,origoš,prahy i lemy v nastřiku body zelena metla dvoulitr 190 najeto,relativně pěkny interier,klima spuštá, jen dořešit ty starty. předám při prodeji oba doklady a plnou moc

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  1 [2]  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1377 sec,0.1047 z toho dotazů.