• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Zafira :: ZAFIRA :: ZAfira interiér
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
vrrrrrrrr z ventilace
Přejít na stranu  1 [2] 3
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
NIO
Thursday 30 March 2006 - 20:56:21 Citovat
Host
jo a jeste k tomu ze se to tam nechava, az to prestane topit tak se pak nedivte. zalezi na tom a v jake poloze se ten proud prerusil.
a k demontazi ze je to na palubku ven... NESMYSL.
vyndat stredovou konzolu a pak to jde i s telesem vyndat ke spolujezdci. prace tak na 30 minut.
jooo autorizak je holt autorizak
Martin - zak. vlakna
Thursday 30 March 2006 - 21:09:08 Citovat
Host
tak jsem prave presmyknul cerveny kablik - doufam tedy ze se to zastavilo ve spravne poloze __; Jinak jestli dobre chapu ten postup: demontovat stredovy panel, vyndat i s topnym telesem, koupit propojku - jen nevim co mam po prodavaci presne chtit za soucastku, a pak to cele smontovat. Kdyz sezenu tu propojku, tak to zkusim za dlouhych letnich veceru udelat.

Diky!
Lumpik
Thursday 30 March 2006 - 22:16:17 Citovat
Host
NIO: Prosím také se přikláním k tomu, jestli bys poradil po čem se pídit, či kde to sehnat (zřejmě s tím zkušenost již máš) a jak dostat to těleso ven. Jestli je potřeba vypouštět vodu apod. Středový panel jsem měl venku, opravdu to není nic složitého, horší by byl asi ten zbytek (topení). Díky moc.
Lumpik
Friday 31 March 2006 - 09:37:04 Citovat
Host
Martin: ahoj, tak mám zkažené ráno. Volala mi sestra (žije trvale v SRN a této jsem poslal stejnou fotku co si viděl), dnes ráno byla v Opelu, který je kousek vedle nich a prý se to musí udělat. Jinak se nemůžu prý divit, že to najednou přestane topit, nebo to bude topit moc. Takže NIO měl pravdu. A součástka prý by stála něco mezi 100-140 eur. Ach jo. V sobotu tam jedu, tak uvidím, prý mi poradí jak si to vyměnit a co rozebrat (jestli se ségra na to pořádně zeptá). Každopádně zatím jsem to nekupoval, poptám se na vrakovištích... a nebo kdyby se ozval NIO kde a jak to levněji pořídit.
Martin: Lumpik
Friday 31 March 2006 - 14:38:42 Citovat
Host
dej mi pak prosim vedet, bud tady nebo na mail Email

diky
Lumpik
Friday 31 March 2006 - 14:46:39 Citovat
Host
Martin: tak jsem to vyřešil zcela jinak. Napsal jsem asi na 9 vrakovišť Opelů a z jednoho mi volali s tím, že tuto funkční součástku (el.ventil topení BEHR) mají a v PO mi jej zasílají na dobírku za 1000,-Kč a je to. Také mi volali z Opelu (zasoupení v ČR kam jsem psal) a sdělili, že ventil je důležitý, takže opět potvrdili NIOva slova, jo a s tím, že stojí cca 3-3500,-Kč. Pak ještě mi psali z fa. Autotechnik Zraly, že jej mají za 2991,-Kč, ale nevím jestli je to cena s nebo bez DPH....
NIO
Friday 31 March 2006 - 20:48:16 Citovat
Host
mam to ted rozhozene na stole. pokud nezapomenu tal to v pondeli cele nafotim a posllu.
Narozdil od toho co vam rekli v autorizaku k novemu dilu, me bylo receno ze se jiz nedodava kvuli poruchovosti a dodava se jen propojka.no uvidim v pondeli.

1. vyndat stredovou konzolu ( to co je mezi sedaky, a je v ni fofrklacek)
2.pod topenim je takova jakoby plastova vana, tu vyndat
3. vypustit vodu
4. povolit zavlacky ke trubkam co vedou skrz stenu k motoru
5. vyjmout cely radiator i s kohoutem(je v nem jeste trochu vody)
Martin: NIO
Saturday 01 April 2006 - 11:44:19 Citovat
Host
to by bylo super. Vcera jsme to jeste probirali s Lumpikem pres icq a napadlo nas jestli by nyslo, proste nejak demontovat (resp. zlikvidovat) tu klapku, a udelat z toho vlastne propojku?
biL
Monday 07 August 2006 - 12:54:43 Citovat
Host
2NIO: nafotil a poslal? Vlákno totiž najednou skončilo. Mám totiž stejný problém a a nevím přesně co shánět.
truny
Thursday 03 January 2008 - 21:02:51 Citovat
Host
ooohoo , vidím , že tady probehla diskuse na téma " vrcení v topení". Mám zafiru zhruba dva roky ( X20DL, r.v.2000) a vrcení v topení mi zaclo cca po dvou mesících provozu. Vrcet to prestalo , když jsem ovladání topení ( teplo-studeno) nastavil do urcité polohy. Ve znackovém servisu mi rekli , že to delá ventil na topení . Výmenu v roce 2005 mi spocítali na cca 12hodin práce demontáže celé prístrojové desky, výmeny ventilu na topení (cena cca 3200,-Kè ) a zpetné montáže palubní desky. Upozornuji že cena jedné hodiny práce u Opela je 600,- + DPH. Tak mi to rozebral kámoš a zjistil, že ventil na topení je ovládáný elektrickým motorkem s plastovým prevodem na hrídeli. Toto ozubené kolecko se uvolnilo z hrídele, povysunulo se na okraj a nezabíralo do protejšího ozudeného prevodu , lehkým dotykem zubù ozubených kolecek vznikal známý zvuk z topení "vrrrrrrrrrrrrrrrrrr". kolecko stacilo prilepit na hrídel a dodnes funguje jako nové.

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  1 [2] 3  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1485 sec,0.1150 z toho dotazů.