• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Zafira :: ZAFIRA :: Zafira ostatní
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Přestavba na zemní plyn
Přejít na stranu  [1] 2 3 4
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
Zdeňka
Sunday 26 February 2006 - 15:10:23 Citovat
Host
Ahojte,
co si myslíte o přestavbě Zafiry na zemní plyn? Slyšela jsem o tom, viděla jsem to v jednom voze, občas se na inzerátech najde, že se takové auto prodává.... Co myslíte? Láká mne to.
qpc
Sunday 26 February 2006 - 15:14:02 Citovat
když Bůh škádlil peklo,vymyslel i500
Uživatel #255
Registrován: Monday 20 September 2004 - 16:39:01
Příspěvků: 5329
Ahoj,vzhledem k pořizovací ceně je nutno si uvědomit jak často používáš auto,styl jízdy a kolik cca najedeš ročně kilometrů a jak dlouho ho chceš vlastnit.Aby se ti pak nestalo,že do toho dáš peníze na přestavbu a při cenách plynu a třeba málo najtejch km zjistíš,že návratnost je klidně 5 let..

Odkaz Astra-H OPC

Odkaz i500.html

Na peklo se zvoní tlačítkem "SPORT".

Hra na honěnou vubec nedáva smysl. Když máš babu, tak přece nehoníš.....


vrgada
Sunday 26 February 2006 - 15:33:12 Citovat
Host
Opel Zafiru prodava uz z fabriky na CNG, je tam dokonce i nejaka uprava motoru (pisty s vybranim a tak), ale nejak nevim, kde stim jezdit, nas stat to moc nepodporuje, sit cerpacek veskera zadna. Snad jen dokoupit za drahy peniz schvaleny domaci kompresor a cerpat v garazi a nebo to risknout, pry to jde i mnohem levnejsim kompresorem pro potapece (ale to muze pak vzniknout docela velky ohnivy hrib:-). Ale asi je to levnejsi nez LPG, nicmene za dnesniho stavu je vhodnejsi ¨klasickej propanbutan
K-P
Sunday 26 February 2006 - 17:33:47 Citovat
Host
Přestavba na CNG je vysoce perspektivní úprava. Jsou pouze dva druhy paliva které mají budoucnost a to zemní plyn a vodík.Benzín, nafta a LPG jsou do budoucna mrtvá paliva, protože všechny tři jsou na základě ropy. Ale chce to zvážit jak píše qpc, přestavba vyjde kolem 60 tkč, auta takto přestavěná mají na CNG menší dojezd, a síť čerpaček zatím není tak rozšířená. Něco jiného ovšem je pokuď má člověk veřejnou stanici v místě bydliště. Zrovna v těchto týdnech probíha ve vládě jednání s plynařema na podporu výstavby stanic. Ceny zemního plynu jsou nízké a dlouhodobě stabilní. A hlavně člověk jezdící na CNG nepodporuje ty všiváky s dynamitem v turbanu.
Jinak je možné zakoupit třeba Astru a Zafiru s CNG už z výroby.
vrgada
Sunday 26 February 2006 - 18:16:02 Citovat
Host
Prestavba na CNG je za soucasneho stavu veci nesmysl. Jsem z Brna a nase osvicene vedeni jedinou cerpacku CNG zrusilo a pokud vim, nejblizsi je v Boskovicich, coz se skoro kryje s dojezdovou vzdalenosti na nahradni palivo. Cena domaciho kompresoru je vetsi nez cena auta (nebo aspon byla v dobe, kdy jsem se o to zajimal) a k tomu urcite buzerace uradu, kazdorocni revize v baraku, mozna i jiny plynomer, aby si mohli dopocitat dan, ktera je pro palivo pro auta urcite vetsi a kazdorocni revize. Ta orignal prestavba od Opla je jeste horsi, ta je myslim pojata tak, ze hlavnim palivem je plyn a dojezd na benzin je nouzovy (snad 50km?), cili auto je uvazane jen pro popojizdeni ve 150km okruhu od cerpacky.
...
Jedina alternativa je dnes LPG a nebo hranolkovy olej. Uz jsem koukal v bazaru po starem atmosferickem mercedesu- pak uz jen objizdet restaurace v rozedranych hadrech s kanystrem a smutnymi ocima:-) Vsimnete si, ze cena oleje v supermarketech se temer kryje s cenou jineho paliva u benzinek.
...
Bohuzel se bojim, ze ani CNG neni reseni, jak se zbavit zavislosti na arabech, mam takovy pocit, ze loziska zemniho plynu koresponduji s lozisky ropy
...
Jo a uvazovat to u sveho auta, ktere predpokladam provozovat 6-7 let (kupuji ojetiny a koncim u takrkaneprodejnych poloveteranu), tam se bojim, aby auti neodeslo drive, nez se zaplati sekvencni LPG.
....
Jinak pro pojizdeni po meste bych bral i tu hracku SMART, kdyby do ni misto nepotrebnych zadnich sedadel nekdo narval akumulatory a pohon predelal na elektrinu, nemam to daleko a je to dle mne realne-ale myslim si, ze o takova reseni neni zajem nikde na svete, staty z motoristu dost ziji
K-P
Sunday 26 February 2006 - 18:30:08 Citovat
Host
To máš teda staré informace. Se zemním plynem se počítá ve středně dobém horizontu, zásoba cca 150 let. V dlouhodobém horizontu se počítá s vodíkem, protože tam nejsou ještě některé věci dořešeny tak nástup nebude tak rychlej. Teď začíná i podpora aut na zemní plyn. Rozjíždí to masivně kromě Oplu i Fiat, Peugeot, Citroen, Ford, Volvo. Ano je to o penězích. Jak jsem psal teď se vedou jednání o podpoře, protože jinde už aut na CNG jezdí víc než těch pár u nás.
JOB
Sunday 26 February 2006 - 18:39:27 Citovat
Uživatel #447
Registrován: Tuesday 01 November 2005 - 20:31:16
Příspěvků: 3695
vrgada napsal ...
Opel Zafiru prodava uz z fabriky na CNG, je tam dokonce i nejaka uprava motoru (pisty s vybranim a tak), ale nejak nevim, kde stim jezdit, nas stat to moc nepodporuje, sit cerpacek veskera zadna. Snad jen dokoupit za drahy peniz schvaleny domaci kompresor a cerpat v garazi a nebo to risknout, pry to jde i mnohem levnejsim kompresorem pro potapece (ale to muze pak vzniknout docela velky ohnivy hrib:-). Ale asi je to levnejsi nez LPG, nicmene za dnesniho stavu je vhodnejsi ¨klasickej propanbutan

No kompresor pro potápěče asi taky nebude to praví ořechoví.Jednak ti ho neschválej pro zemní plyn a pak jeho cena se pohybuje taky někde od 50tis. Co se týče čerpaček tak už to bude asi jenom lepší neboť v každym větším městě už na to jezděj autobusy.


Pozor ! - Občas trochu kecam !!(a)
Opel Omega C Caravan X25TD - manual 01´
Fiat Scudo 1,9 D 96´
ARO M-461 76´

K-P
Sunday 26 February 2006 - 19:00:06 Citovat
Host
Teď se zrovna okolo toho motám. Pro zájemce je asi nejvíc informací co jsem zatím našel na:
Odkaz
Odkaz

potom stránky EU a našich ministerstev.
Tlumex
Sunday 26 February 2006 - 19:06:09 Citovat
Host
kuci su z Brna a kdyz se tak koukam na Odkaz
furt tam to brno nejni navic nechapu ty ceny mi pridou drahsi jak LPG
Me LPG vychazi furt nejlip nemuzu si pomoct
JardaB
Sunday 26 February 2006 - 19:35:03 Citovat
Uživatel #365
Registrován: Monday 02 May 2005 - 22:27:36
Příspěvků: 4020
Ja bych do toho nesel, i LPG je ted na hranici rentability. To je dobry tak do auta na rozvazku pizzi, kdy se denne najede po meste kolem cerpacky 400km Jet s tim nekam na dovolenou = holy nesmysl. Jedine to cerpani doma u druheho auta, kterym jezdim 50km do prace, ale jedine nacerno s tim potapecskym kompresorem Zas tak nebezpecne to podle me nebude, pokud ma nadrz zpetny ventil (urcite je dost dobre zabezpecena, aspon jako u LPG) a pouziji se dobre trubky/hadice.

Twingo II, 43 kW, pro takove to jezdeni kolem komina
Opel Mokka 1.7 CDTI, firemni pracant
Renault Megane Cabrio 2.0 IDE, mazlik
Fikus 1.6Ti

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  [1] 2 3 4  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1536 sec,0.1147 z toho dotazů.