• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra interiér
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
klima a zase klima
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Toto téma je zamčeno
Autor Příspěvek
Tis
Monday 25 October 2004 - 15:00:31
Host
Ahoj pánové. uľ se mi dlouho nic nestalo na VeBe20Di. nevite nekdo co je to za zavadu u digi klima mi bezi furt kompresor i kdyz ji vypnu-tedy prepnu do normalu-nesviti A a jde vypnout jen prepnutim do rezimu Eco tedy poloklima?takze jezdim s Eco furt ale mam pocit ze to preci musi fungovat i jako normalni topeni tedy nastavim teplotu, otacky a kam to bude foukat? rele komp. chodi normal. ad2: posledni dva dny mi po chcipnuti a vypnuti klicku zustane svitit pet vterin dve pomlcky na displeji teploty a displej rychl. vetraku pak to zhasne a dobry - pred tim to nikdy-mam ju rok - nedelalo. su z teho jelen. Hua. &|
NIO
Monday 25 October 2004 - 18:42:21
Host
kompresor se vypne jen jeli klima na eco nebo upne OFF vypnuto. jinak maka porad.
s temi pomlckami. zkus na 15 min odpojit baterku
Lib
Monday 25 October 2004 - 19:51:24
Host
ECO tusim jen vypina prave tu chladici cast - proste se to nadale snazi udrzet udanou teplotu ale pokud je uvnitr moc teplo, tak si nechladi vzduch ale fouka tam venkovni. Treba pokud mas nastaveny 17 a je venku +25, tak pousti dovnitr neupraveny venkovni, pokud je venku 0 tak, tak uz prihriva. Zalezi kolik je uvnitr (to si zjistije - jak jsem objevil - ventilatorkem a cidlem umistenym uvnitr ovladani, a ja porad co to tam tak rambouzi ) Rikam to dobre? Ja sem tohle odezrel postupem casu treba v zime pri 18ti nastavenych zezacatku topi jak divej a pak pomalicku ubira a ubira az zacne fucet jenom vlaznej vzduch
Yper
Tuesday 26 October 2004 - 08:30:37
Uživatel #251
Registrován: Tuesday 14 September 2004 - 10:28:45
Příspěvků: 3550
Je to tak, jak to napsali oba předchozí.Já mám to samé co ty 2,0Di16V-Ecotec.
Tlačítko ECO, pokud svítí, signalizuje, ľe jedeą ekonomicky-náą vyplou klimačku a tudíľ menąí spotřebu.Jinak jak píąe NIO-vypnout se dá jeątě tak, ľe vypneą středovým ovladačem pod rádiem vstup vzduchu.Ale pozor, pokud máą reľim ECO(svítí) a zase zapneą tenhle vypnutý ovladač vstupu vzduchu na ON, tak ti tlačítko ECO přestane svítit a najede se zase zpět klimatizace (kompresor) a stoupne spotřeba paliva.
Jinak klimačku občas pouľívej i v zimě, protoľe výrobce to doporučuje ji protočit a je jedno, zda máą na levém budíku nastavenou teplotu třeba 25 C. Ze vstupujícího vzduchu se odstraní vlhkost, která se vymrazí na výparníku a nerosí se ti sklo (poránu) a nenamrzá zevnitř. Ohřívač vzduchu (topení) je aľ za výparníkem a vzduch se bude dál ohřívat a pak můľeą klimačku vypnout.
Jinak ti doporučuji, aby jsi si nechal jednou za dva roky přeměřit tlak (obsah) náplně klimačky a kdľ tak, nechal doplnit-také se podívej, zda ti do toho nadávkují i přísluąné mazivo. Některé servisy to mazivo mají jiľ v chladící směsi ale některé mají zvláą» čistou směs a mazivo přidávají zvláą».

Dodge Caliber 2.0 CRD SXT
Opel, ten má dnes už každý Sopel!!
Yamaha 1100 - Virago
Konečně pořádnej krouťák a né jako línej Opel
BMW K1200 LT - auto na dvou kolech
Tis
Tuesday 26 October 2004 - 12:14:22
Host
Dekuji za radu zkusim. takze ja vul jezdil s klimou cely rok i v zime.... no tak ta nezatuhne )))
NIO
Tuesday 26 October 2004 - 22:40:26
Host
To yper: pri doplnovani, pokud neni okruh po rozpojeni se jiz olej nikdy nedoplnuje.

Pro ostatni: muze se stat ze pokud delsi cas v zimnim obdobi nebudete klimacku pouzivat, nepujde pak zapnout, a to z duvodu ze rj klimatizace pocita neustale venkovni teplotu a pokud je prumer napr -7 tak to klimu nezapne. Pak je potreba odpojit na chvili batrku a znova ji zapojit aby se zresetovala.
Anonymous
Tuesday 26 October 2004 - 23:40:46
Host
Aľ vám nějaký servis bude tvrdit, ľe vám do klimy pouątí s chladivem i nějakou daląí sračku, tak vás chce leda tak natáhnout. Nic neľ čisté chladivo si tam nenechte napustit !!! Speciální olej v kompresoru je velmi důleľitý (proč - to je na dlouho), ale musí ho být přesné mnoľství a to je udáno na ątítku hned vedle údaje o mnoľství chladiva. Pokud zatouľíte po výměně, tak to schvaluju. Ale má to smysl aľ po létech pouľívání a jen pokud s tím uděláte i daląí generálku (vyčiątění) okruhu.
Yper
Wednesday 27 October 2004 - 08:07:59
Uživatel #251
Registrován: Tuesday 14 September 2004 - 10:28:45
Příspěvků: 3550
2NIO+Anonymous: letos jsem si ji nechal doplnit, resp. celou zimu jsem ji nepouľíval a mrcha uąla a tak mi to jedna firma, která dělá klimatizace udělala ze známosti tak, ľe jsme vąechno vypustili a dali celou náplň novou - proto i to mazivo. Takhle jsem to hlavně myslel.Jinak díky NIO o tom infu o ŘJ-to o té baterii ve vztahu ke klimačce jsem nevěděl.

Dodge Caliber 2.0 CRD SXT
Opel, ten má dnes už každý Sopel!!
Yamaha 1100 - Virago
Konečně pořádnej krouťák a né jako línej Opel
BMW K1200 LT - auto na dvou kolech
Lib
Wednesday 27 October 2004 - 08:50:12
Host
no ja ji pouzil letos jen parkrat a to jen na chvilu Takze me tam bydlej pavouci ... vlastne tech 60 kilo vozim zbytecne Jsem holt zvyklej na neklimu. Beztak uz to bude mit urcite filtr prolezlej bakteriema
 
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1782 sec,0.1248 z toho dotazů.