• Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau
  • Opel club renbau

Poradna

Opel Club Renbau :: Poradna :: OSTATNÍ :: Ostatní
 
<< Předchozí téma | Další téma >>
Lepsie pneu dozadu
Přejít na stranu  1 2 3 [4]
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
Autor Příspěvek
vrgadaa
Wednesday 12 November 2008 - 06:27:20 Citovat
Host
ja taky hlasuji pro ABS, pac mam moznost stridat oboji a ovladatelnost v krizi byva zpravidla dulezitejsi nez kratsi brzdna draha v nekterych podminkach. Al ejinak nesohlas, kdyz to zacinalo tak se uvadelo, ze to zkracuje bbrzdnbou drahu, dokud si nejaci stouralove nedlai tu praci a nezkontrolovali to. Totez plati pro flame zimni/letni. Je prvdepodobne dost neprijemne pro gumarenskou loby, ze za urcitych okolnosti jsou na tom i letni v zime lepe (nemluvime o snehu). Ted jsem videl v bazru prodavat wredsteiny s hrebiky (to snad ani u nas neni povoleny?), a verim, ze ty zaberou i na ledu:-)
Lhex
Wednesday 12 November 2008 - 09:00:40 Citovat
Host
vrgadaa napsal ...

A ve Wikipedii (http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-lock_braking_system) je citován australský výzkum, který udává následující:
* Reduced the risk of multiple vehicle crashes by 18 percent, but that it
* Increased the risk of run-off-road crashes by 35 percent.

Tedy že riziko srážky vozidel se použitím ABS snižuje, ale riziko havárie mimo vozovku se ZVYŠUJE (protože to prostě nedobrzdí)


asi řádí editační šotek na wikipedii já tam vidím:
* Reduced the risk of multiple vehicle crashes by 18 percent,
* Reduced the risk of run-off-road crashes by 35 percent.

btw: jinak debata jestli je někdy letní v zimě lepší než zimní nebo naopak je mimo a to proto, že mezi pneumatikami jsou VELKÉ rozdíly a nezáleží jestli je výrobce nazve "zimní" nebo jinak.
Jinými slovy: pro každé zimní podmínky by se našla mezi zimními pneu taková, která je v tu chvíli lepší než pneu označená jako letní..

A nebo ještě radši jinak: nejezděte k..va v zimě na letňákách a nebo to aspoň nikde veřejně neobhajujte!!! :_:n
Yper
Wednesday 12 November 2008 - 10:53:45 Citovat
Uživatel #251
Registrován: Tuesday 14 September 2004 - 10:28:45
Příspěvků: 3550
Lhex ......A nebo ještě radši jinak: nejezděte k..va v zimě na letňákách a nebo to aspoň nikde veřejně neobhajujte!!!

_; !!(a)

Dodge Caliber 2.0 CRD SXT
Opel, ten má dnes už každý Sopel!!
Yamaha 1100 - Virago
Konečně pořádnej krouťák a né jako línej Opel
BMW K1200 LT - auto na dvou kolech
vrgadaa
Wednesday 12 November 2008 - 12:30:06 Citovat
Host
ale nikdo preci nepopira, ze ABS je lepsi nez bez ABS a ze zimni jsou v zimne lepsi nez letni v naproste vetsine pripadu. Ale to neni ten rozhodujici faktor, rozhodujici je meziclanek mezi volantem a pedaly a drive zadne letni zimni nebyly a taky se jezdilo-jak je to sakra mozne?. Jinak mam jedno auto letni druhe zimni a muzu je stridat dle libosti ci venkovni teploty a jinych podminek a do hor nejezdim. A kdybych jezdil, poridim si urcite retezy ci nejakou 4kolku (takovy peugeot 405 4*4 na rozdil od caliber ci vecter funguje i po letech a zpravidla se za 10ku koupit da a tech par jizd na lyze jeste vydrzi).
...
jedine co se zlepsilo je hmota pneu, opravdu se silikou je asi v zime prilnavejsi, o dezenu mam ale sve pochybnosti. Jiste samozrejme jemne lamely, aby se to nezalepilo snehem, ale jestli jsou drazky tak ci onak tvarovane a nejlepe kazdy rok jine a mnohem lepsi... I kdyz na suchu bude asi uplne nejlepsi vubec zadny vzorek (stycna plocha:-), ovsem na vode by to pak byla katastrofa (jednu takovou neprijemnou zkusenost uz mam z dob pocatku sveho jezdeni a to cloveka nauci)
...
Jen jednou jsem videl v nejakem dokumentu rozumny test pneu. Napriklad rampa auto se odklinovalo a kam dojelo s danymi pneu-valivy odpor, dovedete si predstavit nejaky objektivni testy, ktere by dokazaly, ze ten predrazeny znackovy kram je sunt-a pak nasledne zaloby pro poskozeni dobreho jmena a nahradu ztrat?
...
a osobne, na zimnich pneu je omega takova divna, proste to neni ono a vubec nerad jeszdim, kdyz neni sucho, takove to pravidlo, ze se zdvojnasobuje brzdan daha v rade sucho/mokro/snih/led orientacne asi plati...
walto
Friday 12 April 2019 - 11:34:49 Citovat
Host
ponukam: na OC 2,6 z r. 2000 mi po prechode na uzsie pneu vpredu zostali 2 ks Michelin Primacy HT 225/55 R16 95W, nie su poskodene a ani zoslahane (sam som ich od nova jazdil), min 1 sezonu este vydrzia, na dobierku ich poslem za 25 EUR/ks, prepravne v cene pneu

Rychlá odpověď:

 

Přejít na stranu  1 2 3 [4]  
Odebírat z poradny: rss 0.92 Odebírat z poradny: rss 2.0 Odebírat z poradny: RDF

Add to Google Pridej na Seznam
TOPlist Seznam S-Rank CZIN.eu PageRank Alexa Rank JyxoRank 

Vygenerováno za:0.1633 sec,0.1296 z toho dotazů.