| Opel Club Renbau :: Poradna :: Poradna Vectra :: VECTRA :: Vectra motor |
|
<< Předchozí téma | Další téma >> |
| Čidlo vačky opakovaně | ||
|
Moderátoři:legionar, Prazdroj, Jerry, jirka, Wonderboys, admin
|
| Autor | Příspěvek | ||
| LaFox |
| ||
| Host | Ahoj opláci, chyba se projevuje standardně, motor několikrát škubne, rozsvítí se kontrolka motoru, nechce do otáček, nebo různě poškubává. Vyčtení chyby - čidlo vačky, výměna čidla vačky, vydrží to tak 6 měsíců až rok vpořádku a znova se to opakuje ... už mám třetí čidlo vačky, naposled jsem si to nechal raději udělat v autorizáku Opla a opět je to tu Co to čidlo vačky může tkhle pořád nakopávat, (jestli je to opravdu tím čidlem...) (VeBe 1.8 16V X18XE) | ||
| | |||
| ndefo |
| ||
| Host | Mam prave nejspis ten samy problem (proto sem lezu), az na to, ze motor neposkubava, proste se prepne do nouzoveho rezimu, rozsviti kontrolku a po znovunastartovani vydrzi tak minutku / dve a znova... nove cidlo vydrzi 2 - 3 dny a zase cele dokola. Jine zavady diag nehlasi. Na jednu stranu uvazuji nechat motor v nouzaku a zhasnout kontrolku, ale je to dost nesikovne reseni, i kdyz osobam, ktere ho ridi by to vykonove stacilo... motor stejny jako LaFox VeBe 1.8 16V X18XE) | ||
| | |||
| Martas |
| ||
| Host | Opet neco, co se tu xkrat resilo ... motory X18XE mohou mit problem s ridici jednotkou, ktera vyklazuje prave chybu nektereho z cidel i kdyz toto je v poradku, opet by stacilo jen hledat napr Odkaz | ||
| | |||
| ndefo |
| ||
| Host | hledam hledam Odkaz | ||
| | |||
| LaFox |
| ||
| Host | No to jsem četl o těch jednotkách Nechápu ale, že výměna čidla vačky pomůže, i když na omezený čas, těch pár měsíců.... Navíc, předpokládal bych, že v autorizovaném servisu by na to mohli přijít ? | ||
| | |||
| qpc |
| ||
když Bůh škádlil peklo,vymyslel i500![]() Uživatel #255 Registrován: Monday 20 September 2004 - 16:39:01Příspěvků: 5330 | stejnej kod může mít i čidlo kliky.....jinak u čidelvačky je v druhovýrobě vysoká šance,že ani novénebude fungovat,takže pul roku je dobrá doba....mě fungovalo až to třetí,je dobré to napřed i potom co blbne ,,sjet,, na osciloskopu... Odkaz Astra-H OPC Odkaz i500.html Na peklo se zvoní tlačítkem "SPORT". Hra na honěnou vubec nedáva smysl. Když máš babu, tak přece nehoníš..... | ||
| | |||